fbpx
NaslovnaIntervjuIntervju – dr Roberto Amore: Svaki trertman daje jedinstvene rezultate i ima...

Intervju – dr Roberto Amore: Svaki trertman daje jedinstvene rezultate i ima svoj „target“

- Advertisement -

„Ne postoji godište koje bi bilo dobro ili loše za započinjanje sa estetskim zahvatima. U dvadesetim imate jednu vrstu indikacija, u tridesetim se javljaju drugi problemi, a u četrdesetim neki o kojima do tada možda niste ni razmišljali – ono što hoću da kažem je da sa starenjem stižu i novi problemi. Osim toga, naglašavam i da svake godine imamo osjetan rast broja muških pacijenata“, kazao je za portal Stomatologija.me italijanski stručnjak dr Roberto Amore.

U intervjuu sa dr Amoreom pročitajte koji su to svjetski trendovi u estetskoj medicini, koje su prednosti K Surgery proizvoda, u čemu je tajna rasta tržišta estetske medicine, da  li je bolje kombinovati terapiju ili se podvrgavati samo jednoj vrsti tretmana….

Doktore Amore, obzirom na to da dolazite iz Italije, recite na za početak da li radite samo u Italiji ili i u drugim zemljama? Ovo Vas pitam jer me interesuje Vaše ikustvo rada i koji su to trenutni trendovi?

Ja radim širom svijeta i mogu reći da je u svijetu prije svega prisutan trend rasta tržišta estetske medicine. Pod tim podrazumijevam uvećanu potražnju od strane pacijenata, a samim tim i sve veći brj stručnjaka koji se opredjeljuju za edukovanje i rad u ovoj oblasti.

U čemu se krije tajna tog rasta?

Ima dosta stvari koje utiču na rast. Prije svega riječ je o tretmanima koji su kratki pa se pacijenti ne zadržavaju u ordinaciji, a sa druge strane efekti su dugotrajni. Veoma bitna stavka u ovom procesu je i činjenica da tretmani obezbjeđuju potpuno prirodan izgled, pa niko ne zna da ste radili estetski zahvat. Dalje, hijaluron je resorptivan pa se nakon završetka djelovanja odmah može uraditi novi tretman. Osim toga, i sam tremtan i proizvodi koji se koriste su bezbjedni.

Kada kažete bezbjedni, na  šta tačno mislite?

Bezbjedni su u smislu da se klinički neželjeni efekti ne javljaju. Jedini neželjeni efekti su modrice i eventualno blagi otok.

Da li se za tremtane više opredjeljuju muškarci ili žene?

Žene se generalno više opredjeljuju za estetske tretmane, ali i muškarci su sve češći kao pacijenti u ordinacijama koje se bave estetskom medicinom. Zapravo, svake godine imamo osjetan porast broja muških pacijenata.

Koji su najčešće traženi zahvati?

Tremani koji se najviše rade su hijaluronski fileri. Konkretnije, najviše se traži uvećanje uana, uklanjanje nazolabijalnih bora i podizanje jagodica.

Koji su Vaši savjeti kada je riječ o tretmanima? Da li je bolje kombinovati nekoliko tremana poput filera, botoksa i mezoterapije, ili je pak bolje opredijeliti se samo za jednu vrstu zahvata?

To je dobro pitanje i pacijetni ga često postavljaju. Svaki trertman daje jedinstvene rezultate i ima svoj „target“, pa s toga botulin toksin ne možete zamijeniti hijaluronskom kiselinom. Ili obratno.

Naravno, važno je istaći i da kombinovanje terpije nije indikovano za svaki klinički slučaj. Ali, ukoliko pacijenti imaju zahtjeve za korekcijama u različitim zonama lica i različitim vrstama korekcija, onda je kombinovana terpija najbolje rešenje.

Da li imate više pacijenata sa jasnim zahtjevima, ili onih koji dolaze kako bi se posavjetovali?

Svi tretmani se rade nakon konsultacija sa pacijentom. Iako je ponekad na samom početku jasno koja terapija je odgovarajuća, za svakog ljekara je važno da prvo sasluša pacijenta. Tako da možemo reći da je uglavnom riječ o kombinaciji zahtjeva i savjeta.

Nekad se desi da pacijenti traže tretman koji nije dobar ili odgovarajući, tako da mi u suštini predlažemo šta je dobro uraditi. Nekada pacijenti imaju i jasnu predstavu šta treba uraditi, ali ne i nakoji način.

Estetika lica nije jednostavna i ne odgovara svaki način tretiranja pacijentima sa dugim odnosno ovalnim licem, ili pacijentima sa većom ili manjom bradom. U tom smislu najbolje je da nakon konsultacije sa pacijentom mi predložimo tretman.

Kada je, po Vašem mišljenju, najbolje vrijeme za započinjanje sa tretmanima?

Ne postoji godište koje bi bilo dobro ili loše za započinjanje sa estetskim zahvatima. U dvadesetim imate jednu vrstu indikacija, u tridesetim se javljaju drugi problemi, u četrdesetim neki o kojima do tada možda niste ni razmišljali – ono što hoću da kažem je da sa starenjem stižu i novi problemi.

Sa druge strane ne možemo dati savjet sa koliko godina se može ili treba početi sa tretmanima.

Lice je kao list papira – sa promjenama facijalnih izraza, starenjem, uticajem gravitacije mijenja se i izgled i lice nikad više ne može biti isto, kao što papir nakon savijanja ne možete vratiti u isto stanje od ranije, ali vidljivost tih „ožiljaka“ možete smanjiti na minimum.

Pošto vi radite sa proizvodima kompanije K Surgery, reite nam za kraj razgovora koje su snovne prednosti ovih proizvoda u odnosu na ostale slične proizvode koji se nalaze na tržištu?

Najbitnija činenica je da je riječ o potpunom, kopmletnom proizvodu odnosno liniji proizvoda uz čiju pomoć možemo da izvedemo sve tretmane u vezi sa estetikom lica. Na primjer možemo ih koristiti kao filere, kao injektore, za biorevitalizaciju, za ukljanjanje bora, povećanje usana… Dalje, jako bitno je naglasiti i da K Surgery proizvodi imaju dugoročno djelovanje – što ljekarima obezbjeđuje kvalitetniju uslugu, a pacijentima dugotrajnije ulaganje.

Uz botoks, tretmani hijaluronskom kiselinom su najtraženiji i, slobodno možemo reći, najvažniji u estetskoj medicini.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -