NaslovnaIntervjuIntervju – dr Olivera Maksimović: Beauty Professional Academy počinje sa obukom ljekara...

Intervju – dr Olivera Maksimović: Beauty Professional Academy počinje sa obukom ljekara i stomatologa u Crnoj Gori

- Advertisement -

Pred otvaranje prve serije seminara o filerima u Crnoj Gori koju organizuje AntiAge Montenegro, razgovarali smo sa direktoricom kompanije dr Oliverom Maksimović koja živi i radi u Norveškoj. AntiAge Montenerego je generalni zastupnik francuske kompanije Vital Estetique koja je jedna od vodećih u oblasti dermatologije.

oljaDr Maksimović, recite nam za početak od kada se bavite filerima i otkud ideja o Akademiji u Crnoj Gori?

Filerima se bavim od 2010. godine a svoje znanje sticala sam uz stručnjake iz Norveške, Rusije i Kolumbije. Pohađala sam mnogobrojne kurseve i seminare u Norveškoj i drugim zemljama zapada gdje su predavači bili eminentni stručjaci iz cijelog svijeta. Poznato mi je da su stomatolozi i ljekari iz Crne Gore prinuđeni da idu u druge države da bi se edukovali tako da je moja ideja bila da predavače iz Pariza, Londona i ostalih centara dovedemo kod nas. Već u decembru organizujemo prvu seriju kurseva o dermalnim filerima i mezoterapiji, a nastavljamo u februaru sa botox kursevima. Radi se o osnovnim i naprednim kursevima za stomatologe sa posebnim osvrtom na TMZ i perioralnu regiju. Planirana je kontinuirana edukacija nekoliko puta godišnje gde bi predavači Professional Beauty Academy-je dolazili u Crnu Goru. Učesnici će dobijati sertifikate sa rednim i registarskim brojem svjetskog brenda Hyaluronice.

Ko će biti predavači na kursevima? Tokom razgvora ste pomenuli da je riječ o veoma iskusnim ljudima iz svijeta estetske medicine.

Prvi predavač je PhD Irina Ervik iz Norveške koja ima 20-godisnje iskustvo na polju estetske medicine. Nju ce pratiti kozmetičarka Raya Jakhjajevna a i ja ću biti u ulozi prevodioca i predavača.

Prva dva dana biće posvećena filerima dok će treći i četvrti dan biti o mezoterapiji. Ciljna grupa su ljekari i stomatolozi. Osim kurseva planiran je i trening sa Irinom za sve kolege kojima nije potrebna edukacija već samo upoznavanje sa novom vrstom filera.

Kurs je besplatan za sve one koji kupe 10 pakovanja filera dok je redovna cijena kursa za filere 600 eura, a za mezoterapiju 300 eura.

Kako će biti koncipirana predavanja i program kurseva?

Planiran je rad u manjim grupama sa najvise 8 polaznika. Počinjemo naravno sa teorijom, a nastavljamo sa praksom gdje će svaki polaznik biti u prilici da dovede svog pacijenta.

Recite nam nešto o Hyaluronici? Kakav je to filer i koja su Vaša iskustva s njim?

Hyaluronica se sastoji 100 odsto od hijaluronske kiseline i nema dodataka anestetika, peptide ili diuretika. U seriji postoje tri vrste filera kojima možemo tretirati sve regije lica i vrata. Hyaluronica je čist i siguran filer, filer bez komplikacija.

AntiAge Montenegro je u procesu registracije ovih filera kod Agencije za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore. Nadamo se da će se postupak uskoro završiti i da će Hyaluronica filer biti dostupan na crnogorskom tržistu.

Da li za upotrebu ovih filera postoje posebni instrumenti?

Da, koriste se igle kao i dermalne kanile, mikrokanile.

Da li planirate otvaranje Akademije u Crnoj Gori?

Beauty Professional Academy će kroz organizaciju kurseva i seminara svakako biti prisutna u Crnoj Gori. Mislim da bi bilo korisno da i domaći ljekari i stomatolozi imaju forum gdje bi mogli da razmjenjuju iskustva i uče od najboljih u ovom poslu. Ja bih svakako voljela da budem dio toga.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -