NaslovnaIntervjuIntervju - dr Milovan Roganović: Sigurni smo da su rezultati MIMS-a vrijedni...

Intervju – dr Milovan Roganović: Sigurni smo da su rezultati MIMS-a vrijedni pažnje

- Advertisement -

Podgorica je od 3. do 6. oktobra bila domaćin prvog Montenegrin International Medical Summit-a (MIMS 2019). U pitanju je kongres namijenjen studentima medicine, stomatologije i farmacije kao i mladim doktorima medicine, stomatologije i farmacije. Kongres je okupio okupiti preko 250 studenata i mladih doktora, koji su imali priliku da kroz zanimljiva predavanja, radionice i prezentacije naučnih radova upotpune svoja znanja iz biomedicinskih nauka, ali i da upoznaju kolege iz regiona i svijeta. Kada su se malo slegli utisci, organizatori (Medicinski fakultet Univerziteta Crne Gore) su zadovoljni kako je sve proteklo.

„MIMS je prošao uspješno. Kao predsjednik Organizacionog odbora moram da izrazim zadovoljstvo što smo uspjeli da prvi put u Crnoj Gori na jednom mjestu okupimo studente i mlade doktore medicine, stomatologije i farmacije iz osam zemalja i da u toku četiri dana trajanja MIMS-a budemo u prilici da ostvarimo nova poznanstva i prijateljstva“, istakao je za naš portal dr Milovan Roganović, predjednik Organizacionog odbora MIMS-a.
Kako su zadovoljni gosti organizacijom same manifestacije, programom….?
„Iz razgovora sa učesnicima MIMS-a došli smo do zakljička da je najveći broj njih zadovoljan programom MIMS-a. Program MIMS-a je bio ispunjen predavanjima, radionicama, poster sesijama i radionicama. Takođe, prvi put u Crnoj Gori organizovali smo u saradnji sa Hoffman La Roche-om, generalnim sponzorom MIMS-a, Roche Campus na kojem su se učesnici upoznali sa izazovima u oblasti digitalne transformacije u zdravstvu“.

Šta je mogli da se vidi, odnosno čuje tokom predavanja i stručnih radionica?
„Predavanja su održali eminentni profesori iz zemlje i regiona, a posebno smo ponosni na organizovane radionice na kojima su učesnici imali priliku da usavrše praktična znanja iz oblasti koje ih interesuju. Poster sesije su bile ispunjene prezentacijama zanimljivih naučno istraživačkih radova studenata i mladih doktora. Najbolji od njih su i nagrađeni“
Koliko ovakve manifestacije znače, prije svega, za studente medicine, stomatologije?
„Iskreno, mišljenja sam da ovakve manifestacije doprinose promociji fakulteta, Univerziteta, Podgorice i Crne Gore, ali i da uvećavaju akademski duh među studentima i mladim doktorima te da su prilika za razmjenu iskustava. Kongresi su uvijek atraktivni, privlače veliki broj učesnika, a nadam se da će se glas o MIMS-u pročuti i van granica Crne Gore, te da ćemo sljedeće godine biti u prilici ugostiti mnogo veći broj učesnika iz regiona“.

Može li MIMS postati tradicionalna manifestacije i jeste li već preduzeli neke korake po tom pitanju?
„Ideja je da MIMS postane tradicionalan, a uskoro će se znati vrijeme održavanja drugog MIMS-a“.
Koliko je bilo teško sve organizovati na pravi način da funkcioniše besprekorno?
„Organizovati ovakav događaj zahtijeva veliki trud i požrtvovanost svih članova Organizacionog odbora. Nemoguće je izbrojati broj poslatih mejlova, obavljenih razgovora, održanih sastanaka, razmijenjenih ideja i mišljenja. Ali, kada se radi u jednoj vedroj, raspoloženoj i veseloj atmosferi, svaki teret se izdrži, a rezultati moraju biti vidljivi. Sigurni smo da su rezultati MIMS-a baš takvi – vrijedni pažnje“, zaključio je doktor Milovan Roganović.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -