NaslovnaIntervjuIntervju – CDT Kladuio de Anđelis, RHEIN '83: Koračajući u budućnost čuvamo...

Intervju – CDT Kladuio de Anđelis, RHEIN ’83: Koračajući u budućnost čuvamo i tradiciju

- Advertisement -

Seriju intervjua sa stranim stručnjacima nastavljamo razgovorom sa CDT Klaudijom de Anđelisom, sertifikovanim zubnim tehničarem, predstavnikom kompanije Rhein ’83 koja se bavi proizvodnjom atačmena i opreme za stomatološke ordinacije i zubotehničke laboratorije. Sa ovim stručnjakom razgovarali smo o kompaniji Rhein ’83, njenom razvoju i proizvodima, top brendovima koji su jedinstveni na tržištu i digitalnoj stomatologiji… O svemu tome čitajte u intervjuu koji slijedi.

Recite nam Klaudio na početku osnovne podatek kompanije Rhein ’83.

Rhein ’83 je kompanija iz Bolonje koja prioizvodi dentalne atačmene i u početku se bavila proizvodnjom sferičnim atačmenima sa retencionim najlonskim kapicama. Daljim razvijanjem kompanije, došlo se do proizvodnje implantskih atačmene što znači da danas možemo da proizvodimo sferične atačmene za bilo koji brend implanata kao i niskoprofoilne atačmene.

Kada je riječ o tom polju, mi još rastemo, ali već sada možemo da ponudimo atačmene za prečke. Imamo produkt uz pomoć kojeg možete da napravite pasivnu prečku na implantima koji se zive Elastic SEEGER, a imamo i široku lepezu alata koji tehničarima pomažu u rešavanju problema. Jedan od njih je ekstraktor polomljenih navoja, a riječ je o alatu koji omogućava neometano vađenje navoja koji se nalaze unutar implanta. Tu su i rekonstruktivne sfere, čiji se atačmeni mogu mijenjati a da se one pri tom ne moraju vaditi iz usne duplje.

Najlonske kapice su jedan od proizvoda koji je jedinstven na tržištu, recite nam nešto više o njima.

Najlonske kapice se prave u različitim prečnicima u zavisnosti od veličine sfere atačmena na koji se postavlja, a ne su od 2,5 do 1,8 mm. Riječ je o kapicama koje stoje na „muškom“ dijelu atačmena koji je fiksiran u stima, dok je „ženski“ dio retenciona kapica koja se pravi od različitih materijala i one su dio koji se može ukloniti.

Da li je vaša proizvodnja više usmjerena na zubne tehničare ili stomatologe?

Pa moglo bi se reći da proizvodimo jednako i za stomatologe i za tehničare. Tokom vremena smo uvidjeli potrebu za našim proizvodima i do jednih i od drugih. Za stomatologe proizovdimo atačmene, dok za tehničare porizvodimo titanijumske profile za atačmene.

Kada je riječ o proizvodnji, da li koristite posebne materijale ili tehnologije proizvodnje?

Materijali i tehnologije su naravno poslovna tajna, ali svi naši proizvodi su sertifikovani kao biokopmatibilni, a to je ono što najvažnije. Osim titanijuma, sva naša plastika i najlon takođe imaju ove sertifikate tako da su i oni biokompatibilni. To potvrđuju i sertifikati koje smo dobili od federalnih službi Koreje i Japana, a uskorio ćemo isti sertifikat dobiti i od kinskih službi koje se bave bezbjednošću medicinskih proizvoda

Rhein ’83 je za tri decenije poslovanja uspio da se proširi na tržišta u više od 110 zemalja, a možemo se pohvaliti i stalnim rastom tržište koja osvajamo. To, takođe, dosta govori o kvalitetu naših proizvoda.

Koje su onda osnovne prednosti proizvoda Rhein ’83 koje ih preporučuju kao najoptimalnije na tržištu?

Glavna odlika naših proizvoda koja im daje prednost u odnosu na ostale su materijali koje koristimo, a posebno materijali za proizvodnju retencionih kapica zbog čega one nisu agresivne u odnosu sa sferama. Taj odnos je upravo najveći problem svih ostalih atačmena. Svaka konekcija ima probelam sa nošenjem i mi taj problem u kontinuitetu pokušavamo da redukujemo, što smo u velikoj mjeri i uspjeli sa metrijalima. Međutim, mi se tu nismo zaustavili već nastavaljamo sa istraživanjima, razvojem i poboljšanjima u dizajnu i materijalima.

Da li bi ste mogli izdvojiti proizvod koji bi se mogao nazvati top brendom komapnije Rhein 83?

U tom smislu naš top brend bi bio OT Equator. Riječ je o niskoprofilnom atačmenu, najmanjem na tržitšu, koji vam dozvoljava da smanjite potrebne dimenzije retencionih aparata. Ove godine na tržištu se našao i novi proizvod koji je vezan za OT Equator, a riječ je o Smartbox sistemu. On obezbjeđuje pomoć u prevazilaženju do 50 stepeni odstupanja između implanata. U suštini, OT Equator može da pokrije razlike od 15 stepeni, odnosno 30 u oba pravca, dok Smartbox obezbjeđuje pokrivanje čak 50 stepeni.

OT Equator je dostupan i kao kočljiva sfera za dentalne tehničare i kao titanijumski abatmeni za stomatologe. Stomatolog OT Equator može da ušrafi unutar implanta i uz pomoć retencionih kapa da ostvari retenciju u malom prostoru. Još jedna važna odlika OT Equatora je činjenica da se on, osim kako direktni atačmen, može koristiti kao multiunite, višenamjenski abatmen. To znači da uz pomoć njega možemo napraviti pasivnu prečku na OT Equator atačmenima, a sve zahvaljući još jednom proizvodu koji smo ranije pomenuli – Elastic SEEGER. On zahvata zasječke OT Equatora i fiksira prečku na OT Equator i tada može koristiti kao direktni atačmen sa retecionom kapicom.

Kako stojite sa proizvodioma za polje digitalne stomatologije koje je, da tako kažemo, u punom razvoju?

Sve ovo što sam vam već ispričao obezbjeđuje nam mogućnost da OT Equator ponudimo kao proizvod koji se može raditi u CAD/CAM tehnologiji, jer imamo i OT Bar (prečku) koja se može praviti u glodalicama. U tom smislu mi smo već prisutni u digitalnoj industriji. Ali ono što nas odlikuje je činjenica da zadržavamo tradiciju, ali takođe koračamo u budućnost – ne želimo da izgubimo ono što smo imali do sada, ujedno stvarajući ono što prati savremene tokove industrije i tržišta.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -