NaslovnaObavještenjaIDS 2021: Organizatori o mjerama bezbjednosti za COVID-19

IDS 2021: Organizatori o mjerama bezbjednosti za COVID-19

- Advertisement -

Za održavanje sajmova neophodna je komunikacija direktnim kontaktom, licem u lice.

Organizatori Međunarodnog stomatološkog sajma (IDS) uvjereni su da će se manifestacija sljedeće godine moći održati i objavili su osnovne principe koji stoje iza niza mjera za koje kažu da će omogućiti da umrežavanje i lična interakcija na događaju biti bezbjedna i što je moguće uspješnija.

Foto: east-dent.com

Više od 2.300 kompanija izlagalo je na IDS 2019, a oko 160.000 posjetilaca je doputovalo iz 166 zemalja da bi prisustvovali događaju u Kelnu.

U trenutnoj zdravstvenoj krizi, postavljaju se ozbiljna pitanja o mogućnostima održavanja fizičke udaljenosti i zdravstvenim rizicima koji su povezani sa osnovnim međuljudskim kontaktima.

“U proteklih nekoliko mjeseci razvili smo sveobuhvatan koncept za ponovno pokretanje sajmova u Kelnu koji se zasniva na opsežnim procesima i bliskoj saradnji sa svim nadležnim vlastima“, komentarisao je Oliver Frese, glavni operativni direktor Koelnmesse-a.

Foto: Facebook/IDS – International Dental Show

U zajedničkom saopštenju za štampu Saveza njemačke stomatološke industrije (VDDI) i njegovog poslovnog preduzeća, Društva za unapređenje stomatološke industrije (GFDI), objašnjeno je da su # B-SAFE4biznis zdravstvene mjere kompanije Koelnmesse grupisane u četiri odjeljka: SHOW SAFE (pokaži bezbjednost), MEET SAFE (upoznaj se sa bezbjednošću), STAY SAFE (budi bezbjedan) i VISIT SAFE (učestvuj bezbjedno).

Mjerama se reguliše interakcija na sajmu pružajući dovoljno prostora za bezbjedno prisustvovanje velikog broja učesnika po izložbenim salama, u kojima će sistem za digitalnu signalizaciju poboljšati komunikaciju.

Štandovima će se dodijeliti više prostora tako da broj posjetilaca na pojedinim štandovima neće biti ograničen, pod uslovom da se može održavati minimalna udaljenost od 1,5 m.

Foto: east-dent.com

Raspodjela učesnika sajma i protok posjetilaca biće praćeni i, po potrebi, regulisani pomoću tehničkih rješenja. Posjetioci će moći da kupe ulaznice samo putem interneta, tako da organizatori mogu osigurati praćenje svih učesnika.

Kompanija Koelnmesse je saopštila da će redovno preispitivati svoj sigurnosni koncept i prilagođavati ga promjenljivim uslovima.

Organizatori smatraju da je pandemija SARS-CoV-2 prilika za preispitivanje filozofije sajmova, ali i dalje imaju nepokolebljiv stav da su susreti licem u lice ključni za održavanje postojećih kontakata i razvoj novih poslovnih prilika

Foto: east-dent.com

“Tek tada se mogu razviti zajednička rješenja za upravljanje krizama, osigurati postojeći poslovni odnosi i uspostaviti novi poslovni kontakti. IDS 2021 je stoga osmišljen kao otvoreni forum kako bi se olakšao ovakav oblik razmjene za međunarodnu stomatološku industriju “, objasnili su oni.

Prijave za IDS uprkos pandemiji SARS-CoV-2

Članovi VDDI sastali su se u Kelnu 2. jula 2020.godine, a predsjednik odbora Mark Stephen Pace rekao je da je više od polovina ukupnog broja registracija za 2019. godinu već primljeno.

U izjavi za štampu on je komentarisao:
„Umjesto da ih okolnosti paralizuju, više od 1300 registrovanih proizvođača gleda u budućnost i pronalaze načine za prevazilaženje krize. Za njih je učešće u IDS 2021 prilika za novi početak u industriji“.

Foto: east-dent.com

VDDI smatra da će Koelnmesse i GFDI preduzeti dodatne korake kako bi IDS učinili još atraktivnijim za posjetioce i izlagače, poput korišćenja digitalnih alata za povezivanje grupa posjetilaca. VDDI je rekao da je odredio rok početkom oktobra za kritično preispitivanje situacije i postojećih mjera. U izjavi je rečeno:

“Do tada će svi registrovani i prijavljeni izlagači IDS-a imati priliku da izvedu i sopstvene procjene rizika i da sami procjene i donesu odluku.”

IDS 2021 trebalo bi da se održi od 9. do 13. marta sljedeće godine u njemačkom gradu Kelnu.

Izvor: Dental Tribune Srbija

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -