fbpx
NaslovnaObavještenjaIDS 2021 će biti hibridni događaj

IDS 2021 će biti hibridni događaj

- Advertisement -

Otprilike šest mjeseci prije događaja, organizatori Internacionalnog dentalnog sajma (IDS) najavili su da će primijeniti nekoliko digitalnih elemenata za 39. IDS, koji će se održati sljedeće, 2021. godine.

U svijetlu postojećih ograničenja putovanja, ova digitalizacija ima za cilj da olakša pristup svjetskom sajmu posjetiocima iz inostranstva koji neće moći uživo da prisustvuju.

Foto: Facebook/IDS

Digitalna IDS platforma će pružiti informacije o novim proizvodima, live streaming webinara, konferencija za štampu i drugih događaja uživo, kao i komunikaciju „jedan na jedan“.

Tokom posljednjih mjeseci – Koelnmesse, koji je organizator izložbe IDS, razvio je i preduzeo mjere za digitalizaciju i pretvaranje sajmova u hibridne događaje.

“Želimo da ove digitalne alate koji su razvijeni proteklih nedjelja za naše gamecom i DMEKSCO formate ciljano primijenimo za IDS 2021, kako bismo izlagačima i posjetiocima mogli ponuditi višestruke mogućnosti za učešće izvan fizičkog prisustva događaju u Kelnu“, izjavio je Oliver Frese, glavni operativni direktor kompanije Koelnmesse.

Mark Stephen Pace, predsjednik odbora Asocijacije njemačke stomatološke industrije (VDDI), dodao je:

Foto: rsme.dental-tribune.com
Foto: rsme.dental-tribune.com

“Vodeći svjetski sajam IDS piše novo poglavlje u svojoj skoro stogodišnjoj istoriji. Ova izložba kontinuirano prikazuje trenutni razvoj stomatološkog tržišta i njegovih „igrača“ tokom proteklih decenija i pruža podršku korisnicima i inovacijama. Sada je vrijeme za dalji razvoj IDS-a u novoj eri. Tehnološke inovacije, posebno proteklih godina, otvaraju novi nivo komunikacije sa našim kupcima, kao i sa cijelom stomatološkom industrijom, koja je već veoma „pametna“ u proizvodnji i primjeni”.

IDS je 2019. privukao preko 160.000 posjetilaca iz 166 zemalja i više od 2.300 kompanija iz 64 zemlje izlagača. Prema najnovijim podacima dostupnim sa VDDI, oko 1.300 kompanija prijavilo se za izlaganje na IDS 2021.

Izvor: Dental Tribune Srbija

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -