NaslovnaSavjetiI prečesto pranje može da bude štetno: pet tipičnih grešaka koje uništavaju...

I prečesto pranje može da bude štetno: pet tipičnih grešaka koje uništavaju zube

Pranje zuba je dio naše svakodnevice, a ovo su najčešće greške u higijeni zuba koje pravimo. Čini nam se da su za pravilnu oralnu higijenu potrebni samo četkica, pasta za zube i par minuta vremena, ali varamo se.

Dobra higijena usne šupljine i pravilna zubna njega smanjuju šanse za zarazu od bilo koje bolesti. Zato je važno da zube pravilno održavamo. Evo nekoliko tipičnih grešaka koje svi pravimo.

ranje zuba
Foto: freepik.com
- Advertisement -

Prejako četkanje
Prejako četkanje slabi gleđ i vremenom može dovesti do povlačenja desni. Obavezno odaberite četkicu za zube s mekanim vlaknima kako vam desni ne bi krvarile od predugog pranja.

Ne mijenjate redovno četkicu
Ako vam četkica izgleda izuzetno pohabano, a dlake se raspadaju, vreme je da promijenite četkicu i kupite novu. Stomatolozi savjetuju da često mijenjate četkicu i kupujete novu jednom u tri meseca.

Ne perete zube dovoljno dugo
Savetuje se pranje zuba najmanje dva do tri minuta. Pranje zuba duže vreme osigurava da se zubi i usta temeljno očiste.

Foto: drgsmiles.com
Foto: drgsmiles.com

Prečesto perete zube
idealno bi bilo da ne perete zube više od dva puta dnevno. Trebalo bi da perete zube jednom ujutru i jednom prije spavanja. Ovo će osigurati pravilnu higijenu zuba.. Ovo će osigurati pravilnu higijenu zuba. Prečesto pranje može oslabiti vaše desni i zube.

Zanemarujete unutrašnju površinu zuba
Nemojte četkati samo spoljnu površinu zuba. Obavezno očistite i unutrašnju površinu jer i tamo zadržava hrana. Zube treba očistiti sa svih strana i sa svih površina, čak i onih koje se ne vide.

Izvor: Mondo/Lepa&Srećna

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -