fbpx
NaslovnaIntervjuHollywood smile procedura predstavlja promjenu oblika i boje zuba, najčešće u obje...

Hollywood smile procedura predstavlja promjenu oblika i boje zuba, najčešće u obje vilice

- Advertisement -

Hollywood smile je totalni preobražaj osmijeha odnosno kompletna protetska rekonstrukcija obje vilice korišćenjem navlaka, faseta, a često i implanata.

Hollywood smile podrazumijeva izradu zubnih krunica na svim zubima ili barem na vidljivim zubima gornje i donje vilice, minimalno od petice do petice.

Sam naziv Hollywood smile potiče iz SAD i podrazumijeva korišćenje izrazito bijele boje za krunice i fasete, odnosno bleach boje.

Foto: Facebook/Specijalistička stomatološka ordinacija dr Lolin

Hollywood smile koji se postiže izradom faseta je najmanje zahtijevan i invazivan, te shodno tome i najinteresantniji pacijentima.

“Hollywood smile procedura predstavlja promjenu oblika i boje zuba, najčešće u obje vilice. Znači, jedna kompletna transformacija osmijeha i u gornjoj i u donjoj vilici. Hollywood smile procedura može da se napravi pomoću zubnih krunica, pomoću ljuspica ili vinira. I jedno i drugo daju dobar estetski rezultat.

Mi, međutim, nešto rjeđe radimo ljuspice ili vinire. Više idemo na keramičke krunice ili krunice od cirkonijuma. Zašto? Zato što ljuspice imaju neku ograničenu indikaciju. Mislim da ne traju toliko drugo kao zubne krunice, ne toliko rijetko može doći do odlamanja ljuspica od zuba odnosno odljepljivanja i onda nastaju određeni problemi.

Zubne krunice su dugotrajnije, tu zub mora da se obrusi. To jeste nešto agresivnija procedura i zato treba postaviti dobru indikaciju za Hollywood smile proceduru. Od zubnih krunica za Hollywood smile koristimo metalokeramičke krunice ili cirkonijum krunice. Sa cirkonijum krunicama se dobija za nijansu ljepši i bolji izgled. Ali i sa metalkeramikom se dobija dobar estetski rezultat“, objasnio je dr Srđan Lolin.

Foto: Facebook/Specijalistička stomatološka ordinacija dr Lolin

Procedura je digitalizovana, što pomaže i doktoru i pacijentu.

“Za Hollywood smile je karakteristično da je procedura digitalizovana. Osmijeh pacijenta dizajniramo u kompjuteru u softveru. I kada dizajniramo taj odgovarajući, željeni osmijeh, mi zube pravimo u 3D printeru.

Prvo printamo zube od plastike, odgovarajuće veličine i oblika. Tada još nemamo boju, ali imamo oblik i veličinu. Takve zube postavimo pacijentu i gledamo da li smo zadovoljni, da li je pacijent zadovoljan, može čak i da prenoći u ustima, a tu možemo da korigujemo sve – da produžimo, da skratimo, da stanjimo.

Ukoliko smo zadovoljni i mi i pacijent, tada režemo zube iz cirkonijumskih blokova i dobijamo željenu transformaciju i tada smo u 99% slučajeva riješili stvar odnosno imamo zadovoljnog pacijenta. Uvijek imamo zadovoljnog pacijenta, nema neizvjesnosti, a to nam donosi digitalna transformacija kompletnog procesa rada“.

Hollywood smile (Foto: veraclinic.net)

Hollywood smile može da dobije i pacijent koji nema nijedan zub.
„Najčešće brusimo zube od šestice od šestice. Podrazumijeva se da pacijenti dobije 12 zuba gore i 12 zuba dolje da bi se uradila kompletna transformacija osmijeha. Da pacijent dobije željeni rezultat u vidljivoj zoni, kada se pacijent smije, kada priča…

Hollywood smile procedura može da se sprovede i kod pacijenata koji nemaju nijedan zub. Moguće je raditi i kada pacijenti imaju sve zube i kada im nedostaje nekoliko zuba. Isto tako, kompletna transformacija osmijeha može da se uradi i kada pacijent nema nijedan zub“, zaključio je dr Lolin.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -