fbpx
NaslovnaSavjetiHitne stomatološke intervencije kod djece u vrijeme epidemije koronavirusa

Hitne stomatološke intervencije kod djece u vrijeme epidemije koronavirusa

- Advertisement -

U vrijeme epidemije virusa, trebalo bi odložiti posjetu stomatologu, ukoliko to nije zaista neophodno. Sve estetske intervencije i intervencije koje nisu hitne trebalo bi odložiti. Međutim postoje hitna stanja kada bi dete trebalo odvesti stomatolgu.

Foto: dh.dental

Ta hitna stanja su: traume, prelomi zuba i izbijanje zuba, zubobolja i infekcije. Znači, ukoliko se vaš mališan žali na bol zuba koji ga budi tokom noći ili uočite otok koji potiče od zuba, morate otići kod stomatologa. Takođe, posjetu nemojte odlagati ni ako dođe do povrede zuba, udarca ili traume.

Ukoliko se nađete u situaciji da je neophodna pomoć stomatologa, pripremite se da preduzmete sve preventivne mjere. Bilo bi dobro da se stomatološka intervencija odvija bez pratnje.

Ukoliko je neophodno da budete uz dijete, držite potrebnu distancu, stavite zaštitnu masku i rukavice.

Foto: crosbyfamilydental.com

Prilikom ulaska u ordinaciju, dezinfikovaće vam ruke i uputiti vas u sve neophodne mjere zaštitne. Stomatološke intervencije su intervencije visokog rizika, gde je mogućnost prenosa infekcije veoma visoka.

S toga je važno da u periodu epidemije virusa dijete vodite kod stomatologa, samo ukoliko je to neophodno, ukoliko su to stanja koja ugrožavaju zdravlje djeteta i koja zahtijevaju hitnu, neodložnu intrevenciju.

Izvor: Yumama

1 KOMENTAR

Comments are closed.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -