NaslovnaObavještenjaHijaluronski fileri

Hijaluronski fileri

- Advertisement -

Nakon velikog broja zahtjeva od strane čitalaca zainteresovanih za hijaluronske filere i njihovu primjenu, redakcija portala Stomatologija.me odlučila je da se u narednom periodu ozbiljnije pozabavi ovom temom. S toga možete očekivati veći broj tekstova u vezi sa primjenom hijaluronskih filera, a za vas spremamo i nekoliko intervjua sa stručnjacima iz ove oblasti.

hijaluron1Šta su hijalurnski fileri

Hijaluronski fileri su zapravo injekcije sa osnovom od hijaluronske kisjeline koja je prirodno prisutna širom vezivnog, epitelnog, i neuronskog tkiva, odnosno sastavni je dio kože. U prosjeku osoba sa 70 kg ima oko 15 grama hijaluronske kiseline (hijaluronana) u tijelu, od čega se jedna trećina razgrađuje i sintetiše svakog dana.

Ipak, vremenom hijaluronan, koji našoj koži daje elastičnost i svježinu, polako se gubi pa samim timi koža počinje da gubi mladalački izgled. Ubrizgavanjem hijaluronskih filera potiče se proizvodnja kolagena, zaslužnog za elastičnost i hidrataciju koji na sebe veže i hiljadu puta veću količinu vode, vraćajući koži izgled koji je imala ranije. Kako je riječ o prirodnom sastojku kože do sada nisu pronađene nikakve kontraindikacije za njihovu primjenu.

Ova terapija uglavnom se koristi u estetskoj medicini za jer gel hijaluronske kiseline popunjava bore i površinu kože čini glatkom, a koristi se i za korekcije asimetričnosti usana, uklanjanje podočnjaka…

Šta da očekujete

Ovdje smo nabrojali samo neke osnovne podatke o hijalurnskoj kiselini, a oni koji budu pratili naš portal mogu očekivati tesktove sa savjetima domaćih i stranih stručnjaka, iskustvima drugih pacijenata, cijenama usluga… Osim toga, pozivamo vas da nam se slobodno obratite sa vašim zahtjevima i interesovanjima putem maila gondorcg@yahoo.com, u inboxu naše FB stranice Stomatologija.me ili preko inboxa FB profila Marko Novinar.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -