fbpx
NaslovnaSavjetiHijaluronski fileri: Kada ih i kako koristiti

Hijaluronski fileri: Kada ih i kako koristiti

- Advertisement -

Premda preporučuje prirodan izgled, dr med. Anđela Prolić, svojim klijentima ispunjava sve želje. Najpopularniji tretmani su botox, fileri, tretmani osvježavanja kože i oblikovanja tijela, a dame koje žele ove tretmane, otkriva nam dr Prolić, upoznate su sa svjetskim trendovima.

– Dobar rezultat tretmana filerima za svakoga znači nešto drugo. Za mene to znači udovoljiti željama klijenta, iako osobno volim prirodne rezultate s naglaskom na svježini lica – ističe dr Prolić, dodajući kako prirodan rezultat nije nešto što se podrazumijeva samo zato što je tretman neinvazivan.

Hale Beri vs. Meg Rajan

– Čak i u svijetu šoubiza možemo izdvojiti zvijezde koje izgledaju potpuno prirodno za razliku od onih na kojima se ipak vidi potpis ljekara. Uzmimo za primjer Hale Beri ili Sandru Bulok koje izgledaju zaista prirodno, svježe i mladoliko. U uporedbi s njima, Nikol Kidman, Meg Rajan i Madona izgledaju daleko neprirodnije, iako njihov izgled varira u zavisnosto od toga kada su napravile tretman i koliko su rezultati „popustili“ – objašnjava dr Prolić, ističući kako je postepen pristup put do prirodnog izgleda.

Stavite li odjednom velike količine filera, nećete s lica izbrisati više godina, a efekt će biti pretjeran, dodaje poznata splitska liječnica.

Postepenim pristupom postižu se najbolji rezultati i upravo se tu krije tajna dobrog izgleda Dženifer Lopez, Viktorije Beckam, Hali Beri, Gvinet Paltrou i Dženifer Aniston, zvijezda koje najbolje koriste neinvazivne tretmane poput botoxa i filera, dodaje dr Prolić. Baby doze tretmana aplicirane na pravo mjesto ostvariće osvježen i pomlađen izgled, no to nije jedini sastojak recepta.

– Osim iskustva ljekara, materijala i količine koja se koristi, konsultacije i individualni pristup uslovi su dobro odrađenog posla. Kakav god rezultat klijent poželi, važno je predložiti sve opcije i plan pomlađivanja, a sve su želje legitimne – otkriva naša sagovornica.

Prepoznati pravi problem

Prepoznati pravi problem, čak i kada klijent dođe s naizgled drugačijim željama, ono je što izdvaja vrhunske stručnjake. Iako su duboke nazolabijalne bore problem koji muči najveći broj njenih klijentkinja, dr Anđela Prolić otkriva nam da se ove bore zaglađuju tretiranjem obraza.

– Kada se filerima napravi tekući lifting lica i podignu obrazi, zategne se cijelo lice, nakon čega najčešće nije niti potrebno korigirati nazolabijalne bore – ističe ona.

Vječita dvojba

Vječita dvojba o odabiru alata – odnosno izabrati kanilu ili iglu, pitanje je koje dr Prolić nipošto ne prepušta klijentu.

– Podizanje obraza, zatezanje lica, korekcije nosa i brade najčešće radim kanilom, kojom je potreban samo jedan ubod sa svake strane lica, a opasnost od izazivanja modrica zaista je minimalna. Podočnjake radim iglom ili kanilom, u zavisnosti od problematike. Za usne je igla standard jer nove tehnike rada puno bolje podižu usne i daju im punoću kada se radi iglom, dok se za rub može koristiti i kanila. Bore iznad usana, na vratu i dekolteu tretiram sitnim iglicama jer one daju najbolji rezultat – objašnjava dr Prolić.

 Prirodna mimika

Tajna prirodne mimike čela i apliciranja botoxa, takođe, se krije u količini, a negativne posljedice mogu se izbjeći poznavanjem anatomije lica i preciznom aplikacijom, odgovara nam doktorica.

– Neophodno je dobro poznavati anatomiju lica, opasne zone, toek krvnih žila, pratiti učinak materijala kojeg stavljate. Sve treba raditi polako i sigurno – objasnila je dr Prolić.

Ako još razmišljate…

Nijedno lice nije isto, stoga dr. Prolić svakome pristupa s poštovanjem i dozom opreza, no strah od izvođenja tretmana, otkriva nam, odavno je izgubila. Za sve one koji još razmišljaju o tretmanu filerima, a boje se igle, dr. Prolić otkriva ohrabrujuću činjenicu.

– Tretman filerima nije bolan, tek se malo više osjeti kada se rade usne. No više se radi o nelagodi jer svako ubrizgavanje podrazumijeva prethodno nanošenje anestetske kreme, a ako se klijentkinja boji, primjenjujem lokalnu anesteziju i ništa se ne osjeti – objašnjava, dodajući kako postoje i posebne tehnike rada koje koristi, a čine tretman bezbolnim.

Izvor: estetica.hr

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -