NaslovnaSavjetiGreške u izbjeljivanju zuba koje je svako od nas barem jednom uradio

Greške u izbjeljivanju zuba koje je svako od nas barem jednom uradio

- Advertisement -

Svako od nas želi da ima bijele zube. Već decenijama su popularni razni proizvodi, kao i prirodni načini za izbjeljivanje zuba. Međutim, tretman izbjeljivanja zuba treba da obavljate samo kod svog stomatologa.

Ako se sami tome posvetite, velika je vjerovatnoća da ćete oštetiti svoju zubnu gleđ ili napraviti drugi problem. U redu je da želite da imate bijele zube, ali to ne treba da radite po svaku cijenu. Ovo su greške u izbeljivanju zube koje treba da izbjegavate.

Svakodnevno korišćenje paste za izbjeljivanje
Ovo je greška koju mnogi čine. Paste za izbjeljivanje zuba mogu biti prilično efektne (u zavisnosti od kvaliteta). Kod pojedinih možete vidjeti razliku već poslije prvog korišćenja.

Kako pastu koristite svakog dana više puta dnevno, mislite da je potrebno da sa istom pastom za izbjeljivanje svaki put perete zube. Ali, to je greška. Pasta za zube može ukloniti zubnu gleđ i izazvati problem sa desnima. Desni mogu početi da se povlače, što će izazvati negativne posljedice na vaše zube. Svakog dana koristite običnu pastu, a pastu za izbjeljivanje dva puta nedeljno.

Niste se savjetovali sa stomatologom prije izbjeljivanja
Niste stručnjak i ne znate da ocijenite kvalitet svojih zuba. Samo stomatolog može da vam kaže u kakvom su zapravo stanju vaši zubi i da li bi ih izbjeljivanje toliko oštetilo da nije preporučljivo da se uopšte upuštate u tu priču.

Takođe, stomatolog će moći da vam preporuči najbolji tretman za izbjeljivanje. Možete naglasiti da hoćete da to sami radite kod kuće i pitajte ga za najbolje proizvode ili uz pomoć pojedinih prirodnih namirnica. Dakle, nemojte da zažalite, već se konsultujte sa stručnim licem.

Pretjerano korišćenje traka za izbjeljivanje
Trake za izbjeljivanje su jedna od najčešćih metoda za bijele zube. To je jeftin način izbjeljivanja i brzo djeluje, ali ako se pretjerano koristi opet ćete imati više štete nego koristi. Ne samo da postoji ograničen period u kome ih možete koristiti, već i morate paziti i koliko ih minuta držite na zubima.

Mnogi ih drže duže nego što je preporučeno na uputstvu sa nadom da će tako postići bolji efekat. Negativna posljedica je osjetljivost desni, kao i osjetljivost zuba. Može se desiti da osjetite bol u zubima kad popijete nešto hladno. Zato se prvo posavjetujte sa stomatologom, a onda poštujte uputstva prilikom korišćenja.

Korišćenje najčešćih metoda
Kad želite da izbjelite svoje zube, najvjerovatnije ćete taj upit ukucati u pretraživač i izlistati najčešće načine kako doći do bijelih zuba. Ipak, morate uzeti u obzir da su smo svi drugačije osobe, samim tim imamo drugačije zube i ono što je pomoglo vašem prijatelju ne mora da znači da će pomoći i vama.

Ponovo naglašavamo, zato je najbolje da pitate stomatologa u kakvom su stanju vaši zubi. Ako su osjetljiviji, onda treba da koristitie najblaže metode izbjeljivanja. Koliko god djelovalo nebitno, ovo nije nešto što treba olako da shvatate, jer problemi sa zubima su ozbiljna stvar.

Imate neralna očekivanja
Žao nam je što moramo ovo da kažemo, ali biserno bijeli zubi neće svakome lijepo stajati. Na mnogim ljudima to može izgledati samo neprirodno, jer je nijansa i suviše bijela u odnosu na njihov ten. Zato, kad budete išli kod stomatologa da se posavjetujete, pitajte koliko nijansi bi bilo idealno da posvjetlite svoje zube.

Stomatolog će na paleti boje zuba utvrditi koja je vaša nijansa, a idealna nijansa bi bila svega dvije, tri nijansi svjetlija u odnosu na vašu prirodnu boju. Mnogi pretjeruju misleći da će tako izgledati lijepo, ali zapravo dobiju suprotan efekat. Morate imati mjeru kada izbjeljujete zube, nemojte pretjerivati i budite svjesni da je izbjeljivanje proces. Nije poželjno i nije dobro da kod kuće napravite velike prelaze u izbeljivanju.
Izvor: wannabemagazine

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -