NaslovnaZanimljivostiEvropa uvodi sistem upozorenja na stomatologe sa lošom praksom

Evropa uvodi sistem upozorenja na stomatologe sa lošom praksom

- Advertisement -

LAJPCIG – U cilju bolje zaštite pacijenata u budućnosti u Evropi se uvodi sistem upozorenja kojim će pacijenti i van granica svoje zemlje imati uvid u imena stomatologa koji su označeni od strane nadzornih organa da sprovode lošu medicinsku praksu, prenosi Dental Tribune.

Ovaj sistem je aktivan od januara 2016. godine i britanska Fondacija za dentalno zdravlje se nada da će to doprinijeti poboljšanju evropskog standarda stomatoloških usluga, kao i da će se kod pacijenata povratiti povjerenje prema stomatolozima.

Osnovni smisao ovog sistema za upozoravanje je da se spriječi da se stomatolog koji je u jednoj državi “označen” da sprovodi lošu medicinsku praksu preseli u drugu evropsku državu i nastavi sa radom, kao i bolja zaštita pacijenata koji se odlučuju za tzv. “Dentalni turizam” tj.odlazak u neku drugu zemlju radi stomatološke intervencije.

Nadzorni organi svake države imaju obavezu da u roku od tri dana nakon kažnjavanja stomatologa to i zvanično objave sa punim imenom i prezimenom, kao i datumom i mjestom rođenja stomatologa.

Izvor: Medical News Today

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -