fbpx
NaslovnaZanimljivostiEvo kako žene četkicu za zube koriste u druge svrhe

Evo kako žene četkicu za zube koriste u druge svrhe

- Advertisement -

WWW – Žene četkicu za zube, osim za pranje zuba, mogu koristiti i na mnoge druge načine.

Pripremili smo nekoliko opcija alternativne upotrebe četkice za zube, neke ste možda koristili neke ne, u svakom slučaju ima zaista zanimljivih predloga.

Naime, četkica za zube može biti vrlo korisna, ako znate kako da je koristite u u svakodnevnim ženskim ritualima. Kada vam otkrijemo na koje sve načine možete koristiti četkicu za zube, ona će ubrzo postati neizostavan dio vaše rutine. Osim što može obavljati mnoge funkcije, vrlo je jeftina.

Primjena šampona za suvo pranje odlična je u onim situacijama kada nemamo vremena, a i bolja je solucija od svakodnevnog pranja kose. Naime, prečestim pranjem možemo naštetiti kosi pa su stvoreni šamponi za suvo pranje koji u trenu sakupljaju višak masnoće s tjemena. Četkica za zube može vam biti od velike pomoći kod nanošenja ovog šampona jer ćete pomoću nje moći nanijeti onu količinu koja vam je potrebna i revnomjerno je rasporedite po kosi.

Žene se ponekad susreću s problemom stvaranja grudvica kod nanošenja maskare. Grudvice na trepavicama vrlo je teško popraviti, a ako ih dirate prstima samo ćete pogoršati cijelu stvar. U takvim slučajevima četkica za zube je odlično rešenje. Uzmite staru, opranu i dobro osušenu četkicu i pomoću nje popravite trepavice. Suva četkica će učniti da trepavice izgledaju ljepše i bujnije.

Postoje dva načina kako možete koristiti četkicu za zube kada sami radite manikir. Prvi način je da iskoristite četkicu kako bi s nokta i ispod nokta uklonili svu prljavštinu prije nanošenja laka za nokte. Drugi način je da četkicu koristite kao alat za uklanjanje kožice oko noktiju.

Ako želite da imate mekane, sočne i nježne usne, potrebno je da redovno radite piling usana. Odličan alat koji će vam u tome pomoći je svestrana četkica za zube. Četkica će odlično obaviti ovaj posao, ali koristite što mekaniju kako ne bi oštetili usne. Za piling četkicu umočite u vazelin i nježno utrljajte kružnim pokretima.

Ukoliko imate problema sa zamršenom i neposlušnom kosom, koristite četkicu za zube. Jednostavno je koristite kao češalj kako bi razmrsili sitne dijelove zapetljane kose. Ovog pomagača možete koristiti i za tapiranje kose.

Ako su vaše obrve ponekad neposlušne lako ćete ih ukrotiti četkicom za zube. Nježno četkanje četkicom za zube izravnaće sve zalutale dlake. Pošto ih sredite, možete staviti sprej za kosu kako bi ostale na mjestu. Prije svakog korišćenja četkicu za zube dobro operite.

Mnoge žene imaju problem s uraslim dlačicama nakon depilacije, a nekima ne pomaže čak ni piling kože. Ako imate takvih problema, nanesite malo pilinga na četkicu za zube i pređite preko uraslih dlačica. To bi trebalo da riješi problem.

Četkice za zube dizajnirane su za čišćenje, a osim za zube možemo ih koristiti i u mnogim drugim situacijama. Na primjer, odlična je za čišćenje raznih kozmetičkih proizvoda i alata, poput češljeva, čettki ili fenova za kosu. Možete je koristiti suvu ili mokru, u zavisnosti od vrste prljavštine.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -