NaslovnaObavještenjaDug Fonda za zdravstvo 45 miliona

Dug Fonda za zdravstvo 45 miliona

- Advertisement -

Dragoslav Šćekić, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje, rekao je u emisiji “Link” na radiju Crne Gore da su u ovom trenutku dugovanja sa prispjelim obavezama Fonda oko 45 miliona.

Činjenica da je oko 70 odsto tih sredstava dug jednom privrednom subjektu, po njegovim riječima, pokazuje koliko je u prethodnom periodu FZO vođen podređen pojedinačnom, a ne opštem interesu. Budžet za zdravstvo je 11 miliona manji nego što je projektovano.

Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore (Foto: rtcg.me)

“Svakako da su ta sredstva nama kao zdravstvu za nas jako potrebna, ali vjerujem da će kroz budžetsku rezervu Ministarstvo finansija nadomjestiti potrebna sredstva do kraja godine. Svaka država koja ozbiljno funkcioniše ne smije dovoditi u pitanje stanje zdravstvenog sistema i mislim da će ova vlast i Vlada u tom pravcu razmišljati i obezbijediti sva potrebna sredstva kako bismo kvalitetno funkcionisali”, kazao je Šćekić.

Smatra da je funkcionisanje zdravstvenog sistema dobro.
“Ali dug od 40 miliona koji smo zatekli je svakako opterećenje i nešto što koči da obezbijedimo sve što nam je potrebno”.

Zato su tražili dodatnih 10 miliona.
“Sredstva su potrebna. Očekujemo da će Ministarstvi finansija sve to nadomjestiti, ali moram reći da i u ovom momentu dugovanja sa prispjelim obavezama Fonda su oko 45 miliona. Mogu reći da se 75 odsto tih sredstava odnosi na jedan privredni subjekt, to pokazuje koliko je u prethodnom periodu FZO pogrešno vođen i koliko je čitav zdravstveni sistem podređen pojedinačnim interesima, a ne opštem interesu”, kazao je on.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -