NaslovnaSavjetiDr Vesko Daković: Savremena stomatologija ne dozvoljava neprofesionalan odnos

Dr Vesko Daković: Savremena stomatologija ne dozvoljava neprofesionalan odnos

- Advertisement -

dakovic11Kada je 2003. završio studije na stomatološkom fakultetu u Novom Sadu dr Vesko Daković o preduzetništvu nije ni razmišljao. Posao stomatologa se, međutim transforimsao paralelno sa zdravstvenim sistemom pa je posao stomatoloških ordinacija, naročito onaj najkvalitetniji i najzahtjevniji dio prenešen isključivo na privatni sektor.

– Prve tri godine sam radio u državnoj stomatološkoj ordinaciji, a potom sam dobio poziv od jednog stomatologa da se zaposlim u njegovoj privatnoj ordinaciji. Tu sam radio osam godina da bih 2011. otvorio sopstvenu ordinaciju prvo u iznajmljenom prostoru, a vrlo brzo sam i kupio prostor u kojem sada radim – naglasio je Daković.

U poslu je sa suprugom koja je takođe stomatolog, a sa kojom pored dijela struke zajednički obavlja i niz drugih aktivnosti koje se tiču planiranja i vođenja ordinacije.

Ordinacija sada ima četvoro zaposlenih, pri čemu angažuje i ortodonta, kao i oralnog hirurga, tako da pokriva sve oblasti, uz poseban akcenat na implantologiju.

Najviše se bavimo protetikom, izradom krunica bez brušenja zuba, faseta uz sve druge stomatološke usluge – precizirao je Daković.dakovic 33

Pacijenti. kako ističe, uglavnom dolaze na osnovu preporuka iz njihovog okruženja.

– To je mnogo bolje jer se tako stvara međusobno povjerenje, nego da su vođeni reklamom koju bi zapazili bez bilo kakvih iskustvenih informacija – dodao je Daković.

Pristupačnost lokacije

U poslu je, kako ističe, važan bio odabir lokacije, ne toliko zbog adrese na kojoj se nalazi, već njene dostupnosti pacijentima. Nijesam htio da otvorim lokaciju u prizemlju, da ljudi prolaze pored nje, jer je onda intima pacijenta manje zaštićena. Ovako do sprata na kojem je ordinacija se dolazi liftom što je idealno za ovaj posao – pojasnio je Daković.

dakovic 44Ulaganje u razvoj poslovanja

Dental studio Daković posluje na najmoderniji način kada je riječ o stomatološkoj opremi, primjenom novih tehnika i metoda rada, ali i kada je kompletno vođenje poslovanja u pitanju.

– Mnogo ulažem u razvoj posla u tehničkom smislu i smatram da je takvo investiranje mnogo korisnije nego nabavka neke svjetleće reklame ili sličan oblik poslovanja. Ulaganja se takođe odnose i na stalnu edukaciju zaposlenih, zbog čega sam kad god imam priliku učesnik kongresa i simpozijuma stomatologa, kao i vrlo značajnog sajma u Kelnu koji je jedan od najvažnijih događaja za cijelu profesiju globalno – istakao je Daković.

Dental studio Daković posebnu pažnju posvećuje tehnološkoj opremljenosti ordinacije, koristeći posebno prilagođenu softversku podršku, od početka do kraja svakog kompleksnijeg zahvata. Neprestano praćenje savremenih trendova i konstantna edukacija jedini su način, kako kaže, ostvari uspjeh u ovoj oblasti koja ne dozvoljava neprofesionalan odnos.

Izvor: Dnevne Novine

Leave a Reply

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -