fbpx
NaslovnaIntervjuDr. stom. Ema Širbegović: Make–up artistkinja koja je postala uspješna doktorka

Dr. stom. Ema Širbegović: Make–up artistkinja koja je postala uspješna doktorka

- Advertisement -

Karijera doktorke Eme Širbegović nije tipična priča jednog stomatologa. Još kao student stomatologije započela je svoju je profesionalni karijeru, ali kao make-up artist.
-Kao student upisala sam kurs šminkanja. Na početku sam šminkala sebe i drugarice, a kasnije sam dobijala pozive da šminkam djevojke za vjenčanje ili maturu. I tako je to krenulo – prisjeća se Ema.
Na drugoj godini fakulteta Ema je počela da radi na „Hayat TV-u“ kao profesionalni šminker. Prelazi 2007. godine na “OBN” televiziju u vrijeme kada su emitovane popularne muzičke talent šou emisije. Njen rad ste sigurno vidjeli na mnogim emisijama, spotovima i filmovima.

Dr Ema Širbegović
dr Ema Širbegović

Ljubav, vjera i snovi kao motivacija
U to vrijeme, znalo se raditi i po 15 sati na dan.
“Kako sam stizala studirati i uskladiti obaveze, ni sama ne znam. Valjda iz ljubavi i odgovornosti prema oboma“, rekla je Ema.
Povratak svojoj prvoj ljubavi
Godine 2011. počinje da radi u jednoj stomatološkoj ordinaciji u Sarajevu. Tri godine kasnije odlučila je da osnuje stomatološku ordinaciju u saradnji sa kolegom partnerom. Početkom 2019. godine osnova vlasitu ordinaciju Širbegović. U ordinaciji trenutno rade četiri osobe.
-Kao neko ko ima razvijen osjećaj za estetiku, zube ne posmatram izolovano od cijelog lica. Posebno obraćam pažnju na odnos zuba prema usnama. Zubi moraju biti u skladu sa fizionomijom lica i treba da odgovaraju ličnosti osobe. Zbog toga uvijek prvo pogledam lice, a zatim zube – objasnila je Ema.

Dr Ema Širbegović
dr Ema Širbegović

U želji da prati i zadovoljava najviše estetske standarde, ove godine je implementirala digitalni CAD CAM sistem za izradu protetskih radova od pune keramike. Time je u mogućnosti da napravi protetski rad za samo jedan dan, odnosno u jednoj posjeti stomatologu.
-Na svaki protetski rad koji napravim dajem pisanu garanciju od pet godina – rekla je Ema.
Ona je istakla da svaki dan svjedoči koliko prekrasan osmijeh može da utiče na samopouzdanje ljudi. Upravo zbog toga nastoji svima da podari novi osmijeh koji je u harmoniji sa njegovim licem.
-Mi smo ruke koje keramiku pretvaraju u emocije – zaključila je doktorka Ema Širbegović.

Dr Ema Širbegović
dr Ema Širbegović i Željko Joksimović

Ema Širbegović je majka dvoje djece i uspješno vodi stomatološku ordinaciju u Sarajevu. Fokusirala se na estetske i složene restorativne zahvate u stomatologiji. Ako imate pitanje ilije potreban besplatan savjet slobodno pozovite na broj +387 61 563 238, posjetite www.drsirbegovic.ba ili pišite na meil: dr.sirbegovic@gmail.com
Prezentaciju Stomatološke ordinacije „Širbegović“ na našem portalu, možete pogledati na sljedećem linku: https://www.stomatologija.me/spisak/listing/stomatoloska-ordinacija-sirbegovic-sarajevo

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -