fbpx
NaslovnaObavještenjaDr Širbegović - U kratkom vremenu postala prepoznatljiva klinika za savremene estetske...

Dr Širbegović – U kratkom vremenu postala prepoznatljiva klinika za savremene estetske zahvate u stomatologiji

- Advertisement -

U Sarajevu početkom 2019. godine počela je sa radom Stomatološka ordinacija „Širbegović“ koju je dr. stom. Ema Širbegović osnovala nakon uspješne priče nastale u ordianicji „A&S“ gdje je radila od 2014. godine.

Ordinacija Širbegović je u kratkom vremenu postala prepoznatljiva klinika za savremene estetske zahvate u stomatologiji. Mnoge poznate ličnosti ukazali su svoje povjerenje i posjećuju ovu kliniku zbog kvalitetne stomatološke usluge. Ordinacija prati posljednje trendove digitalne transformacije.

To znači da se rengenska dijagnostika radi pomoću digitalnog RVG sistema. Dakle, izbacili smo filmove i sliku prenijeli na 42 inčni monitor. Implementiran smo digitalni CAD CAM sistem za izradu protetskih radova od bezmetalne keramike. Sada možemo napraviti krunice, ljuspice/vinire, keramičke plombe samo za JEDAN dan ili u jednoj posjeti stomatologu.

Na fiksne protetske radove koje napravite kod nas, dajemo PISANU garanciju od pet godina. Garancija se odnosi na korišteni materijal i na uslugu izrade i postavljan protetskog rada. Pacijentima smo omogućili plaćanje na rate do 36 mjeseci. Ordinacija trenutno zapošljava 4 osobe sa tendencijom novog zapošljavana.

KRATKA BIOGRAFIJA: DR EMA ŠIRBEGOVIĆ
Inače, karijera doktorice Eme Širbegović nije uobičajena priča za jednog doktora. Počela je kao student 2005. godine, ali kao make-up artist. Na drugoj godini fakulteta počinje da radi kao TV šminker. Njen rad ste sigurno vidjeli na mnogim emisijama, spotovima na OBN TV. Na Stomatološkom fakultetu u Sarajevu diplomirala je 2010. Godinu kasnije, počinje da radi u jednoj ordinaciji u Sarajevu, a tri godine kasnije osniva stomatološku ordinaciju.

“Kao neko ko ima razvijen osjećaj za estetiku, zube ne posmatram izolovano od cijelog lica. Posebno obraćam pažnju na odnos zuba prema usnama. Zubi moraju biti u skladu sa fizionomijom lica i treba da odgovaraju ličnosti osobe. Zbog toga uvijek prvo pogledam lice, a zatim zube. Znam da loša estetika osmijeha može negativno uticati na kvalitetu života osobe, što često rezultira niskim samopouzdanjem i samopoštovanjem, posebno kod žena. Drago mi je kada mogu nekome pomoći da ostvari svoj san i želju da ima lijep osmijeh”.

Dr Ema Širbegović rođena je u Skoplju 1982. godine. Supruga je i majka dva krasna dječaka.

Usluge: Konzervativna stomatologija, Preventivna stomatologija, Opšta stomatologija, Dječija stomatologija, Oralno-hirurške usluge, Izbjeljivanje zuba, Protetika, Ortodoncija, Keramičke ljuspice, Implantologija

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -