fbpx
NaslovnaObavještenjaDr Rajat Bhandari održao novo dvodnevno predavanje u okviru Beauty Profesional Academy

Dr Rajat Bhandari održao novo dvodnevno predavanje u okviru Beauty Profesional Academy

- Advertisement -

Beauty Profesional Academy koju vodi crnogorsko-norveška stručnjakinja u ovoj oblasti dr Olja Maksimović tokom vikenda je nastavila sa radom. Ovoga puta seminar je održan u sutomorskom hoteu Sea Fort, a predavanja su bil na temu upotrebe hijalurona, mezo i botoks terapije. Predavač je bio poznati indijski stručnjak Rajat Bhandari koji je u junu već održao jedno predavanje u okivru Akademije.

Predavanje je okupilo veliki broj mladih crnogorskih stručnjaka koji su tokokm prvog dana imali priliku da slušaju  predavanja o upotrebi Hyaluronica dermalnih filera i botulin toksina u srednjoj trećini lica (podočnjaci/jagodice), donjoj trećini lici ( usne, nazolabijalne i marionet linije), konceptu „osam tačaka“. Dr Bhandari je tokom radne sesije prvog dana govorio i o upotrebi botoxa u gornjoj i donoj trećini lica, specijnim indikacijama TMZ, Gummy smile, hronična migrena, mikro botoks/mezobotoks terapiji i kombinovanoj terapiji fileri-botox. Osim toga, prisutni ljekari su sve ovo mogli da isprobaju i tokom praktičnog rada na modelima.

Tokom drugog dana riječi je bilo i o drgim metodama poput mezonita i sve popularnije PRP metode rada sa faktorima rasta iz plazme. Tako su se drugog dana učenici Akademije upoznali sa različitim vrstama mezonita, Full face liftom sa mezonitima kao i primjeni mezonita u tretmnu podočnjaka, finih bora i nazolabijalne linije. Kada je riječ o PRP tretmanu dr Bhandari je poaznicima kursa govorio o razlčitim tipovima faktora rasta PRP, indikacijama za upotrebu PRP, kombinovanim terapijama PRP sa mezonitima i mezoterapijom, kao i kombinovanom terpijom filera i mezonita. Kao i tokom prvog dana učesnici su imali prilike da rade na modeima.

Ovo je bilo peto po redu predavanje u okviru Beauty Profesional Academy, a prema riječima dr Olje Maksimović koja je osnivač i predsjednik Akademije u Crnoj Gori tek smo na početku njenog rada.

Ono što je primjetno je i da predavanjima prisustvuje sve veći broj mladih strčnjaka, uglavnom stomatologa, koji su spremni da šire svoja znanja na polju estetike lica – segmenta medicine koji u XXI vijeku dobija na posebnom značaju.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -