NaslovnaObavještenjaDr Predrag Kon: Stomatolozi nisu rizična grupa

Dr Predrag Kon: Stomatolozi nisu rizična grupa

- Advertisement -

Preko 70 zdravstvenih radnika u Srbiji je, nažalost, izgubilo život od korona virusa, među kojima je i desetak stomatologa. Po tome je na crnoj listi u Evropi, ali član Kriznog štaba dr Predrag Kon je izjavio da se većina njih nije zarazila na radnom mjestu.

„Mi imamo neka saznanja, u okviru nekih klinika, da je do zaražavanja dolazilo uglavnom izvan bolnica. To bi trebalo oni koji rukovode tim kovid bolnicama da vrlo jasno kažu. Imamo i jednu uočenu situaciju, da je često dolazilo do zaražavanja na mjestima gde se ispijala kafa i tih kratkih pauza. Stomatolozi nisu u opasnosti, nisu rizična grupa, jer ne ulaze u crvene zone“, istakao je Kon.

dr Rade Panić (Foto: autonomija.info)

To je izazvalo oštre reakcije, a prvi je na tu njegovu izjavu reagovao dr Rade Panić, predsjednik Sindikata ljekara i farmaceuta Srbije.

„Stomatolozi su ugroženiji i od anesteziologa. Ja sam zaštićen, ali i ako nisam zaštićen, moj kontakt sa pacijentom traje između dva i pet minuta. Ako nisam završio posao za dva minuta, nema više šta da tražim. Stomatolog da bi obavio pregled, mora da ima od sedam do 10 minuta. Ako ima bilo kakvu intervenciju, a radi sa mašinama koje prskaju, šta doktor Kon ne zna i zašto se pravi lud. Zašto na nacionalnim frekvencijama imamo stalno obmanjivanje i sve to moramo da demantujemo, umjesto da se bavimo čime treba da se bavimo“, rekao je Panić za N1.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -