fbpx
NaslovnaSavjetiDr Nikola Barović: Neke ordinacije u Crnoj Gori su ispred regionalnih standarda

Dr Nikola Barović: Neke ordinacije u Crnoj Gori su ispred regionalnih standarda

- Advertisement -

Neke ordinacije u Crnoj Gori, imaju tako kvalitetnu i savremenu opremu i uređaje da su ispred kolega u Beogradu, Sarajevu ili Zagrebu kaže u razgovoru za naš portal Dr Nikola Barović.

Kao jedan od predvodnika mlađe generacije crnogorskih stomatologa naš sagovornik otkrio je neke detalje o važnosti estetske stomatologije, značaju pravilnog pristupa poslovanju, kako se  vrhunski kvalitet usluge ogleda u svim segmentima rada sa pacijentima i drugim zanimljivim temama.

Ovaj stomatolog je jedan od sjajnih primjera preduzetnika koji se trude da njihov nivo usluge bude globalno konkurentan. Doktora Barovića posjetili smo u njegovoj ordinaciji koja, kako kaže, pruža sve vrste stomatoloških usluga ali s posebnim akcentom na estetsku stomatologiju.

Smještena u podgoričkom City Kvartu ordinacija Dr Barović već na prvi pogled odaje utisak visokog kvaliteta kako zbog moderno dizajniranog enterijera u prostorijama za čekanje, tako i  zbog savremene brendirane opreme na koju su posebno ponosni.

Razgovor sa doktorom počeli smo pitanjima o njegovom viđenju sadašnjeg sistema zdravstvene zaštite u Crnoj Gori, s obzirom da je ona reformisana po ugledu na standarde u zemljama Evropske Unije.

–       Ja sam još na fakultetu shvatio da me samo način rada i poslovanja po ugledu na moje kolege u razvijenim zemljama Evrope i svijeta može dovesti do statusa prepoznatog profesionalca. Stalno usavršavanje, ulaganje, jačanje kvaliteta usluge je način da budete globalno konkurentni da ne zaostajete za svjetskim standardima – kazao je Dr Barović.

Na pitanje da li to znači i da se na taj način mogu povratiti uložena sredstva i zaraditi dovoljno za normalan život on dodaje da može i više od toga i da je upravo zbog takvog pristupa stomatologija na Zapadu vrhunskog nivoa.

–       Cilj mi je da iz godine u godinu napredujem, da budem sve bolji, jer stomatologija nema granice, ona će se razvijati sa razvojem civilizacije tako da očekujem još velikih stvari u našoj profesiji – objašnjava naš sagovornik.

Na opasku da je enterijer u ordinaciji izuzetno ukusno dizajniran i vidljivo visokog kvaliteta Dr Barović kaže da je riječ o simbolici koja se provlači kroz misiju njihovog djelovanja a to je kvalitet prije svega.

–       Pacijenti vole kada se obrati pažnja na svaki detalj, vole da se osjećaju ugodno. Sami osmjeh je vrhunac kvalitetne usluge. Pacijenti dolaze ovdje da bi dobili taj osmjeh sa kojim se predstavljau svijetu, zato i treba da se osjećaju prijatno cijelo vrijeme dok borave u našim prostorijama. Vodio sam se idejom da sve počev od uređenja enterijera do aparature i materijala bude na estetski vrhunskom nivou,  da simboliše put do tog savršenog osmijeha koji mi ovdje kreiramo – kaže on.

Naziv ordinacije Aestetic & Dental centar ukazuje na glavna interesovanja našeg sagovornika. Riječ je o estetskoj stomatologiji i implantologiji. To su oblasti stomatologije za koje poslednjih godina u svijetu vlada veliko interesovanje.

Barović kaže da je i Crna Gora prepoznala te trendove i da sve veći broj građana želi estetske i implantološke intervencije.

–       To je nešto što sve veći broj pacijenata želi, a čemu sve više stomatologa teži. Prošlo je vrijeme one staromodne stomatologije, crnih plombi i slično. Ljudi traže, savršene zube i onaj takozvani holivudski osmjeh i to je nešto što im mi pružamo na sve višem nivou – priča Barović.

Kada je riječ o estetskoj stomatologiji, prema njegovim riječima, postoji širok spektar usluga koje se sada pružaju pacijentima.

–       To su usluge poput izbjeljivanja zuba, zamjena starih amalgamskih plombi sa novim bijelim, izrada fiksnih ortodontskih aparata, ugradnja bezmetalne keramike, dakle sve ono što je neophodno da osmijeh učinimo harmoničnim i lijepim – tvrdi Barović.

On dodaje da se čak i osobama koje imaju gotovo kompletno uništene zube savremenim metodama može pomoći da dođu do holivudskog osmjeha.

–       Savremena stomatologija čini čuda samo je pitanje koliko je neko spreman da uloži novca da to sebi priušti i da bi dobio željeni rezultat.

Kada je riječ o novim tehnologijama i njihovoj prisutnosti u našim ordinacijama Barović kaže da Crna Gora rapidno napreduje i da je sadašnje stanje neuporedivo bolje u odnosu na do samo nekoliko godina ranije.

–       Do prije samo recimo deset godina u Crnoj Gori gotovo da nije bilo kolega koji su pratili svjetske trendove u stomatologiji. Sada u poslednjih nekoliko godina postoje ordinacije koje su na nivou i potpuno u koraku sa svjetskim standardima i ono što imaju pacijenti u Njujorku, Parizu ili Dubajiu imaju i građani u Crnoj Gori – tvrdi Barović.

On kaže da se neki segmenti opreme koju koriste doktori u njegovoj ordinaciji ne može naći ni u Beogradu.

–       Čak su predstavnici kompanije Planmeca koja je opremila našu ordinaciju kazali da će fotografije našeg stomatološkog studija i priču o našoj ordinaciji uvrstiti u sledeće izdanje njihovog zvaničnog magazina Plameca Tribune jer je riječ o nečemu što se ne sreće tako često – zaključuje Barović.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -