NaslovnaObavještenjaDr Neven Leković prvi odlikovani barski Lajon za poseban doprinos humanitarnoj...

Dr Neven Leković prvi odlikovani barski Lajon za poseban doprinos humanitarnoj akciji LC Bar Antibaris

- Advertisement -

Doktor Neven Leković je dobio tu čast da bude prvi odlikovani barski Lajon, za poseban doprinos humanitarnoj akciji LC Bar Antibaris.

Akcija je pokrenuta za a rekonstrukciju krova ambulante na Virpazaru, tokom koje je sakupljeno 11.500 eura u novcu i 2.700 eura u materijalu.

“Akcija za sanaciju krova je pokrenuta od strane prethodnog rukovodstva Doma zdravlja Bar, Lionsa, par pojedinaca od kojih bi kao inicijatore napomenuo Mladena Đukovića i Srđu Đuranovića, te moje malenkosti, a kao nekoga ko je uzeo udjela u animiranju i Jelenu Dabanović i Nenada Petranovića Badanja. Ideja je bila takva da je za cilj imala da što više stanovnika Crmnice, Crmničana i privrednih subjekata koji gravitiraju Crmnici ili čiji su vlasnici vezani za Crmnicu kao zavičaj, ili na bilo koji drugi način, uključi u donaciju.

Foto: Facebook/Lions Club Bar Antibaris

Donirano je od 5 do 3000 eura. Akcija prikupljanja sredstava je trajala oko mjesec dana , a proces prenosa novca još toliko, jer smo za cilj imali da se svaki euro poklonjen u akciji na pravno valjan način prenese na račun DZ što je i učinjeno 18. Novembra. Sada je na novoj upravi da ta sredstva na pravi način upotrijebi kako bi naš cilj bio i ostvaren. Moram reći da je, što nama nije strano, bilo i pokušaja da se ova akcija prikaže kao nešto što ima političku pozadinu, ili sredstvo za ličnu promociju, pa je zbog tog bilo i po malo opstruiranja, ali to je malo važno!

Akcija je opravdala cilj, da pokažemo da možemo svi zajedno, sredstvima svih nas srazmjerno mogućnostima doprinesemo lokalnoj zajednici da jedan takav objekat, koji je rađen u doba stare države može doživjeti bar onoliko novog sjaja koliko je potrebno za minimalno obavljanje djelatnosti. Još bih dodao da bi bilo lijepo da se ova priča nastavi na način da se mještanima Crmnice vrati mogućnost da na Virpazaru mogu barem dva puta sedmično dobijati ljekove, bez obzira što je rad apoteka u tako malim sredinama nerentabilan. Treba misliti i o troškovima i budžetu onih koji zbog ljekova treba da putuju u Bar, ili Podgoricu a takvih je mnogo”, objasnio je dr Leković.

Izvor: Facebook/Lions Club Bar Antibaris

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -