fbpx
NaslovnaObavještenjaDr Goran Mandić zatražio pomoć Vlade Crne Gore i Nacionalnog tijela...

Dr Goran Mandić zatražio pomoć Vlade Crne Gore i Nacionalnog tijela za zarazne bolesti u nabavci zaštitne opreme za stomatologe

- Advertisement -

Prošle nedelje Ministarstvo zdravlja Crne Gore je donijelo odluku, da bi se spriječilo širenje koronavirusa, da se zatvore sve stomatološke ordinacije u zemlji. One koje imaju ugovor sa Fondom, dužne su da primaju pacijente čija stanja zahtijevaju hitne intervencije.

U takvoj situaciji, stomatolozi su izloženi velikom riziku od dobijanja virusa. Da bi se to spriječilo, doktor Goran Mandić, predsjednik Stomatološke komore Crne Gore, zatražio je pomoć od Vlade Crne Gore i Nacionalnog tijela za zarazne bolesti pomoć u nabavci zaštitne opreme za stomatologe.

Foto: inturkeydental.com
Foto: inturkeydental.com

„U skladu sa mjerama sprječavanja širenja novog koronavirusa COVID – 19, a u odnosu na odluku Vlade Crne Gore i Nacionalog koordinacionog tijela za zarazne bolesti da se “obustavi rad stomatoloških ordinacija, uz obavezu da se za hitne pacijente organizuje dežurstvo”, a s obzirom na to da su sve stomatološke ambulante deficitarne u dijelu zaštitinih sredstava i opreme za stomatološke timove, molimo vas da nam u tom dijelu pomognete, jer se moramo ponašati kao da je svaki pacijent, stomatološki asistent i doktor stomatologije već zaražen, ali još nema simptoma“, kaže se u dopisu.

On napominje da je to jedini način da se spriječi nekontrolisano širenje virusa.
„Zato vas molimo da se za sve zdravstvene stomatološke ustanove u Crnoj Gori omogući kupovina potrebne zaštitne opreme (rukavice, maske, veziri, jednokratni mantili i sl.)“, naglašava na kraju prvi čovjek Stomatološke komore Crne Gore.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -