NaslovnaObavještenjaDr Goran Mandić: Praksa nas je očeličila, ovo je samo trenutak za...

Dr Goran Mandić: Praksa nas je očeličila, ovo je samo trenutak za pojačanu pažnju i ništa drugo

- Advertisement -

Nakon što su sinoć potvrđena prva dva slučaja koronavirusa u našoj zemlji, saopštenjem se doktorima stomatologije obratio i dr spec. Goran Mandić, prvi čovjek Stomatološke komore Crne Gore.

On je istakao da nema mjesta panici i nerazumnoj i nekontrolisanoj zabrinutosti

„Laboratorije Instituta za Javno Zdravlje Crne Gore sinoć su potvrdile prve slučajeve infekcije novim koronavirusom (COVID-19) u Crnoj Gori. Kao što nažalost vidimo, od ovog trenutka započinje nova faza u suočavanju sa ovim zdravstvenim i društvenim izazovom. Međutim, nema mjesta panici niti nerazumnoj i nekontrolisanoj zabrinutosti. Izučili smo fakultet koji nas je između ostalog obučavao i pripremao za manje ili više rizične situacije, sa kojima ćemo se u praksi susretati. Ovo je upravo jedna od mnogih sa kojima smo se susretali kao što je AIDS, SARS ili skoro jednako opasnim kao što je Hepatitis C, sa kojim smo često u kontaktu. Prosto znam da nas je praksa očeličila i da je ovo samo trenutak za našu pojačanu pažnju i ništa drugo. Pratićemo uputstva koja smo ranije istakli, pružati neophodnu prvu pomoć, izbjegavati ili svesti na minimum ostale stomatološke intervencije i biti solidarni kao nikad do sada“, naglasio je Mandić.

Foto: stomatološka komora Crne Gore
Foto: stomatološka komora Crne Gore

Opet je naglasio da je komora ostavlja doktorima da sami odluče u kom obimu će raditi.
„Kao što sam ranije istakao, mi kao Komora, podržavamo individualne odluke svojih kolega, koji će sami procijeniti u kojem obimu i do kada će vršiti pružanje zdravstvenih usluga“, kaže se na kraju saopštenja predsjednika SK Crne Gore.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -