NaslovnaIntervjuDr Dunja Mašković: Digitalno planiranje osmijeha

Dr Dunja Mašković: Digitalno planiranje osmijeha

- Advertisement -
Autor: dr Dunja Mašković, Aesthetic & Dental Centar Barović

Pitanje sa kojim se svakodnevno susrećemo u stomatološkoj praksi glasi: Doktore, kako će tačno moji zubi izgledati kada zahvat bude završen?

Do sada smo mogli samo da pokazujemo fotografije drugih pacijenata, ali to daje samo približnu sliku onog što može da se očekuje.

Svaka osoba se smije na sebi svojstven i jedinstven način, pa tako ne postoje ni dva jednaka osmjeha. Takođe, svi imaju različite želje i očekivanja pa je neophodno svakom pacijentu pristupiti drugačije, ali ono što je svima zajedničko je potreba za lijepim, prirodnim i bijelim zubima koji nigdje neće proći neopaženo.

SmileDesign predstavlja svijetu novo lice stomatologije. To je koncept koji uz pomoć kompjuterske tehnologije simulira krajnji rezultat tretmana, na precizniji i efikasniji način, povezujući doktore, pacijente i stomatološke tehničare u jedan tim sa zajedničkim ciljem – idealnim osmijehom.

Na osnovu kvalitetno snimljenih fotografija, kao i video isječaka lica pri govoru i pokretu, radi se detaljna analiza i određuju jedinstvene razmjere odnosa zuba, desni, usana i osmijeha uopšte. Uz pomoć tih parametara se stvara digitalni prikaz idealnog osmjeha, prilagođenog izrazu lica svake osobe kako bi krajnji rezultat bio što prirodniji. Takođe nam omogućava modelovanje i mjerenje svakog pojedinačnog zuba, njihovog međusobnog odnosa na osnovu čega stomatološki tehničari precizno stvaraju ono što su doktor i pacijent zajedno izabrali, čineći krajnji rezultat predvidljivim.

Stomatolozi moraju biti svjesni svih činilaca koji doprinose pacijentovom zadovoljstvu, pa je potrebno da napuste granice konvencionalne stomatologije, razviju razne vještine, ovladaju korišćenjem SmileDesign-a, fotografijom, razviju i umjetničku viziju jer svaki osmjeh predstavlja jedno umjetničko djelo.

Međutim, jedna od glavnih prednosti ovog softvera je to što je pacijentima omogućeno da ravnopravno sa doktorima kreiraju idealno rješenje za svoj osmjeh i dobiju potpunu sliku izgleda budućih zuba čak i prije nego što zahvat otpočne. Na taj način eliminiše se nepotreban strah i sumnja i jača veza doktor-pacijent.

Korak po korak, spajaju se potrebe i želje pacijenata sa najboljim estetskim rješenjima i nameće novo pitanje:

Šta pacijent očekuje od svog osmijeha?

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -