Dr Bojana Markovski: Kvarni zubi uzrokuju mnoštvo problema

  Zanemrivanje oralne higijene kao što je pranje zuba ujutro i uveče četkicom, neredovna upotreba zubnog konca i vodica za ispiranje usta neće uzrokovati samo neprijatan zadah.

  Karijes na zubima i infekcije u usnoj duplji koje nastaju usked kvara zuba i parodontpatije mogu postati ozbiljna žarišta koja ugrožavajui celokupno zdravlje.

  Taj streptotok, kaže se, “mazi zglobove i ujeda srce”. Bakerije izjedaju te fine struktre, odnosno valvulu srca i može doći do defekta. Može doći do angine ludovici, to je pod usta, ispod jezika – samim tim može doći i do gušenja.

  Kvarni zubi mogu da dovedu do upale zglobova, zato je pravilna higijena sa nicanjem prvog zuba najbolje prevencija karijesa, upale desni i ostalih oboljenja. Na žalost, sve više dece ima oštećenu zubnu gleđ, što uzrokuju grickalice i slatkiši.

  Za pravilnu mineralizaciju, razvoja zuba i kostiju potrebno nam je mleko i mlečni proizvodi – kalcijum i magnezijum. To je osnova iz koje dobijamo materijal za pravilnu strukturu. Ti ortodotnski problemi nepravilnosti i teskobe prisutni kod gotovo svakog deteta – na žalost, skoro svako dete ima neku anomaliju. Uzrok je, genetika i nepravilna isharana.

  Pored ortodontskih anomalija prisutne su i povrede zuba.

  Čuvaje svoje zube jer oralno zdravlje ima veliki upitcaj na opšte zdravlje.

  , , ,

  Kontakt forma

   

  Verifikacija

  Comments are closed.

  Sva prava zadržana, Gondor D.O.O.