fbpx
NaslovnaZanimljivostiDjelovanje pasti za izbjeljivanje zuba

Djelovanje pasti za izbjeljivanje zuba

- Advertisement -

Paste za izbeljivanje zuba mogu blago da izbijele zube uklanjanjem površinskih mrlja nastalih pijenjem kafe ili pušenjem. Takođe se mogu koristiti nakon izbeljivanja zuba nekom od ordinacijskih metoda kako bi se održali postignuti rezultati.

Za uklanjanje površinskih mrlja, paste za izbeljivanje zuba sadrže specijalne abrazivne čestice koje blago poliraju zub ili određena hemijska jedinjenja koja rastvaraju mrlje.

Neke paste za izbjeljivanje zuba sadrže i pigmente (blue covarine) koji se prilijepi za zub i stvara optičku iluziju da je zub bjelji odnosno manje žut.

Ako se koriste dva puta dnevno, potrebno je dvije do šest nedelja da paste za izbeljivanje zuba učine da zubi izgledaju bjelji. One paste koje sadrže pigment taj efekat mogu da izazovu odmah.

Iako se smatra da je korištenje ovih pasti sigurno za svakodnevnu upotrebu, trebate se pridržavati preporuka proizviđača i ne koristiti ih preterano, jer dugotrajnom upotrebom mogu da oštete gleđ zuba.

Ono što treba da znate je da paste za izbjeljivanje zuba ne mogu da promijene prirodnu boju zuba ili da uklone mrlje ili obojenosti koje su dublje u zubu. Za takve promjene je neophodno koristiti profesionalne proizvode za izbjeljivanje zuba, a naša je preporuka izbjeljivanje zuba pomoću folija i gela za izbjeljivanje zuba, tzv. kućno-ordinacijsko izbjeljivanje zuba.

Izvor: dentalpetrovic.com

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -