Dječija stomatologija

  Ne postoji nerješiv problem. Ukoliko Vaše dijete ima bilo kakav problem u vezi sa zubima, tu smo da pomognemo da se riješi na najbezbolniji mogući način. U prijatnoj atmosferi, uz igru i druženje, svi naši mali drugari imaće zdrave zubiće.

  Karijes je važno otkriti u ranoj fazi, da bismo spriječili bolne komplikacije. U cilju rane dijagnostike karijesa koristimo se savremenim dostignućima. Primjena mekog lasera (Diagnodent®) omogućiće nam da karijes zaustavimo u samom početku primjenom određenih profilaktičkih pasti za zube (Tooth mousse®) ili, pak, minimalno – invazivnim tretmanima. Kada nam dubina karijesne lezije to dozvoljava, koristimo se ultrazvukom (EMS Piezon Master 600 ®) ili vazdušnom abrazijom (EMS Air Flow Prep. K1 ®). Za ove terapijske postupke nije potrebna anestezija. U suprotnom, svakoj intervenciji prethodi davanje anestezije. Prilikom zbrinjavanja karijesnih lezija, kako na mliječnim, tako i na stalnim zubima, koristimo najsavremenije materijale i metode.

  Ono što je najvažnije – dijete ne smije da oseti bol!

  Nekada se dešava da je, usled neprijatnog iskustva, dijete razvilo veliki strah od stomatologa, sa kojim nije u stanju da se izbori. U tim slučajevima, postoji mogućnost da se, uz primjenu inhalacione sedacije, izborimo sa postojećim strahom i zbrinemo dete, na prijatan način.

  Standardan problem dijece i adolescenata postale su traumatske povrede zuba. Svaka greška u zbrinjavanju povreda može doprineti javljanju komplikacija koje mogu rezultirati gubitkom povrijeđenog zuba. Najčešće se povrijeđuju dijeca nepredvidljivog ponašanja, koja su nemirna, nepažljiva i neraspoložena. Povrijede zuba se mogu spriječiti primjenom štitnika za zube kod dijece koja se bave različitim sportskim aktivnostima. Boju štitnika, mali pacijenti, mogu sami da izaberu. Ukoliko je do povrede došlo, važno je da se hitno obratite za pomoć.

  Kontakt forma

   

  Verifikacija

  No comments yet.

  Komentariši

  Sva prava zadržana, Gondor D.O.O.