fbpx
NaslovnaSavjetiDilema: da li pokvasiti četkicu prije ili poslije pranja zuba?

Dilema: da li pokvasiti četkicu prije ili poslije pranja zuba?

Šta je pravilnije, pokvasiti četkicu za zube ili ne prije stavljanja paste? Jednu korisnicu Twittera je zanimao odgovor na ovo čuveno pitanje, pa je svoje pratioce pitala šta oni misle na tu temu.

Za samo nekoliko minuta, mnogi su se uključili u raspravu ističući da vole da peru zube potpuno suvom četkicom, dok su neki od njih rekli da im je nazamislivo da je ne pokvase.

- Advertisement -

Iako bi neko rekao da je to stvar ličnog izbora, stomatolog Mitali Hariavala je dala svoje stručno mišljenje na ovu temu.

Foto: kidsdentalgroup.ca

„Prvo bi trebalo da isperete četkicu vodom kako biste očistili i “omekšali” četkicu jer bi u suprotnom mogle da budu previše čvrste i oštete zube i desni. Pritom, vlaga pomaže pasti da se bolje zalijepi za četkicu i ne otpadne prilikom pranja zuba”, otkriva Mitali.

Dala je i dodatni savjet.

“Kada na mokru četkicu nanesete pastu za zube u veličini graška, još jednom je brzo ovlažite. Ovo drugo “pranje” će aktivirati pastu za zube tako što će povećati njenu rastvorljivost i učiniće da bolje prione na četicu kako ne bi otpala kada je prinesete ustima. Direktno miješanje vode i paste se ne preporučuje, jer može da umanji njen učinak“, zaključila je doktorka Mitali.

Izvor: Alo

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -