NaslovnaEdukacijaDeseta međunarodna konferencija: Zdravstveni turizam – put za cjelogodišnji turistički proizvod

Deseta međunarodna konferencija: Zdravstveni turizam – put za cjelogodišnji turistički proizvod

- Advertisement -

Medical SPA Asocijacija Crne Gore, u saradnji sa Klasterom zdravstvenog turizma Crne Gore i uz podršku Privredne komore Crne Gore, organizuje dvodnevnu Desetu međunarodnu konferenciju od nazivom „Zdravstveni turizam – put za cjelogodišnji turistički proizvod“, a na programu je 30. i 31. oktobra u hotelu „Splendid“.

I ove godine, konferencija ima za cilj da okupi ugledne domaće i inostrane stručnjake, operativce i konsultante iz područja medicine i turizma, te predstavnike hotelijerske i wellness industrije, koji će zajednički pokušati da odgovore na ključna pitanja o fazama razvoja zdravstvenog turizma u Crnoj Gori i regionu.

Konferencija će otvoriti tematiku nove zdravstvene infrastrukture Crne Gore kao nezaobilaznog preduslova za percipiranje Crne Gore kao „zdravstveno sigurne destinacije“, ali i kao potencijalno atraktivne destinacije zdravstvenog turizma na karti Evrope i svijeta. Svoje modele i rezultate za postsezonu (low season tourism) predstaviće i stručnjaci iz regiona.

Dragocjeno iskustvo domaćih predavača iz gostiju iz inostranstva, učesnici će imati prilike da čuju kroz njihova pojedinačna izlaganja i panel diskusije podijeljene u tri osnovne cjeline – liječilišni turizam, medicinski turizam i medicinski wellness.

Skup će, kao i prethodnih deset godina, ponuditi dijalog, diskusiju i rješenja za izazove vezane za inveticije u zdravstveni turizam, dajući jedinstvenu platformu za razmjenu iskustava o glavnim učesnicima zaslužnim za rast ovog tržišta.

Značajn odziv evropskih i svjetskih institucija, organizacija, kompanija i predavača u toku proteklih devet godina, potvrdio je značaj ove konferencije i omogućio i njeno snažno pozicioniranje na mapi evropskih skupova iz oblasti zdravstvenog turizma. U zemljama regiona, zdravstveni turizam postaje ključan segment nacionalnih strategija razvoja turizma, u cilju rasta udjela na evropskom tržištu. Vjerujemo da će događaji poput Desete konferencije zdravstvenog wellness i spa turizma, odrediti buduće lidere navedenog procesa.

Ciljevi konferencije
*Upoznavanje sa globalnim fenomenom zdravstvenog turizma
*Predstavljanje potencijala Crne Gore na međunarodnom tržištu
*Pokazati kako implementirati usluge zdravstvenog turizma u postojeće turističke kapacitete
*Povezivanje pružaoca usluga zdravstvenog turizma s međunarodnim osiguravajućim društvima i agencijama zdravstvenog turizma

Prijave i informacije za učesnike:
Medical SPA Asocijacija Crne Gore
Kontakt osoba: Sandra Bojanić
Telefona: 069 466 088
E-mail: zdravstveniturizamcg@outlook.com

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -