NaslovnaRiječ stomatologaDentalni implanti su savršena estetska i funkcionalna nadoknada za izgubljeni zub

Dentalni implanti su savršena estetska i funkcionalna nadoknada za izgubljeni zub

- Advertisement -

Zubni implanti se smatraju najboljim rješenjem po svim evropskim i svjetskim standardima, kod nedostatka jednog zuba, a pogotovo kod nedostatka više zuba. To su zapravo titanski šrafovi, koji se ušrafljiju u kost, i idealna su zamjena za korijen izgubljenog zuba.

Ugradnja implanta je bezbolna i rutinska procedura
Ugradnja zubnih implanta danas je rutinska operacija sa preko 96% uspjeha. Čak i kod potpune bezubosti ova procedura obavlja se brzo, u dvije faze, sa tromjesečnom pauzom.

- Advertisement -
dr Nikola Bakiš (Foto: estetic.rs)

U međuvremenu pacijent dobija privremenu protezu tako da mu sam implantološki zahvat ne utiče na životni tempo i socijalnu interakciju. U slučaju nedostatka vilične kosti primjenjujemo najsavremenije procedure njene nadoknade, uz upotrebu vještačke kosti i drugih restorativnih materijala.

U kojim slučajevima se ugrađuju dentalni implanti

- Advertisement -

Dentalni implanti izvrsna su opcija u sljedećim slučajevima: kada nedostaje jedan zub, naročito u zoni osmijeha. Kada su susjedni zubi zdravi i nepotrebno je – odnosno prevelika je šteta brusiti ih kako bi postali nosači mosta.

U slučajevima kada planirani zubni nosači mosta nisu dovoljno stabilni da izdrže opterećenje. Npr. kad je prisutna paradentopatija. Kada je odstojanje između budućih nosača mosta veliko, tri ili više zuba nedostaju.

Rezultat je dostojna zamjena za izgubljeni zub
Nakon bezbednog srastanja implanta u kosti , a to je je najčešće nakon tri mjeseca, slijedi uzimanje otisaka za definitivni protetski rad, a to su najčeće keramičke krunice koje se izrađuju u zubotehničkoj laboratoriji.

Krunice se potom montiraju na implante i to je trenutno najbolja estetska i funkcionalna zamjena za izgubljen zub.

Izvor: ordinacija Estetic

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -