fbpx
NaslovnaLiteraturaDentalna Implantologija

Dentalna Implantologija

- Advertisement -

Knjiga prikazuje na metodički i prilagođen način interdisciplinarni pristup svim segmentima suvremene dentalne implantologije. Sva poglavlja napisali su iskusni stručnjaci koji se dugo bave strukom opisanom u poglavljima te se u sadržajnom smislu i u načinu prezentacije pojedine patologije kroz tekst iščitava i njihovo dugogodišnje iskustvo.

U tom smislu radi se o neupitno sveobuhvatnom izvornom djelu hrvatskih autora. Rasporedom poglavlja postupno se čitaoci uvode u problematiku kojom se bavi dentalna implantologija, pisana je vrlo razumljivim jezikom, a opet na stručnom nivou koja se može savladati bez većih problema.

- Advertisement -

Knjiga je bogato ilustrovana kvalitetnim fotografijama u boji, grafikonima i tablicama, što uvelike omogućava razumijevanje teksta i olakšava snalaženje u ovoj opsežnoj materiji, posebno u drugom dijelu koji je klinički koncipiran.

Ova knjiga u potpunosti ispunjava zahtjeve naučno-nastavne literature, posebno za početnike u dentalnoj implantologiji, ali i za specijalizante oralne hirurgije, protetike dentalne medicine i parodontologije koji se u svakodnevnom radu bave interdisciplinarnim područjem – dentalnom implantologijom, jer u potpunosti pokriva gradivo koje treba usvojiti.

- Advertisement -

Knjiga će biti od velike koristi i doktorima dentalne medicine, koji se bave ili se namjeravaju baviti dentalnom implantologijom. Prvi dio knjige prikazuje smjernice za dijagnostiku i planiranje liječenja te znanje o implantatima i njihovim komponentama, hirurškom postupku implantacije, biomaterijalima, augmentacijskim tehnikama, periimplantnom zdravlju i održavanju implantoprotetskih nadomjestaka. Drugi dio opisuje kliničke slučajeve koji kliničaru daju mogućnosti sprovođenja odgovarajuće implantoprotetske rehabilitacije pacijenta.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -