Naslovna Obavještenja DDS Dental Design Solution - kvalitet, preciznost i povjerenje

DDS Dental Design Solution – kvalitet, preciznost i povjerenje

DDS je prvi 3D printing and milling center u Srbiji namijenjen isključivo digitalnoj izradi dentalnih nadoknada. Nastao je kao podrška kolegama – zubnim tehničarima koji su zakoračili u svijet digitalne stomatologije ili se tek spremaju za taj korak.

Kolegama po dobijenom STL fajlu pružaju se usluge printovanja metalnih konstrukcija, prečki, skeletiranih proteza i svih drugih nadoknada koristeći printer za metal firme SISMA i visoko kvalitetni BEGO metalni prah.

Foto: dds011.rs

Pored metalnih konstrukcija pružaju uslugu printanja modela, skeleta, hirurških vodilica, folija, tj. nadoknada od plastike tako da se kompletan rad može izraditi digitalnim putem. Pružaju uslužno i frezovanje stomatoprotetskih nadoknada od metala, cirkonije, pmma, peek-a, biohpp-a i voska.

Frezovanje se obavlja u petoosovinskim cnc masinama visoke preciznosti. Korisnicima centra i kolegama koji žele da da postanu korisnici, ekipa iz DDS-a pruža mogućnost apsolutno najpovoljnije nabavke kompletne opreme i materijala za digitalnu stomatologiju. U ponudi se nalaze svi ekstraoralni i intraoralni skeneri vodećeg brenda 3SHAPE, kao i skener sa dentalnim softverom EXOCAD.

Foto: dds011.rs

DDS se bavi izradom svih vrsta stomato-protetskih radova. Osoblje laboratorije čini tim stalno zaposlenih zubnih tehničara sa višegodišnjim iskustvom, specijalizovanih za posebne oblasti rada.

Veliko iskustvo imamo u izradi svih vrsta kombinovanih radova, kompletnoj frez tehnici i radu sa svim vrstama atečmena i implant sistema.
Prateći svjetske trendove u stomatologiji, kompletna oprema laboratorije je prilagođena digitalnom načinu izrade svih vrsta stomato-protetskih nadoknada.

Prva su laboratorija u Srbiji koja je uvela upotrebu ZENOSTAR cirkonije firme IVOCLAR VIVADENT, koristeci CAD/CAM sistem WIELAND ZENOTEC.

U cilju stručnog usavršavanja kompletnog tima laboratorije, poseban akcenat se stavlja na odabir i kontinuirano pohađanje kvalitetnih kurseva svjetski poznatih predavača i majstora zubne tehnike.

DDS pruža mogućnost dolaska pacijenta u laboratoriju za određivanje boje zuba kao i postizanja maksimalne individualizacije tokom finalizacije rada. Kompletno poslovanje laboratorije se odvija u skladu sa svim zakonima i regulativama propisanim za djelatnost.

Za sve radove, postoji unaprijed dogovorena garancija. Za transport radova se koristi adekvatna ambalaža koja osigurava bezbjednost od oštećenja. Kvalitet, preciznost i povjerenje su naš moto.

- Advertisment -

POPULARNO

Dental Clinic Kovačević – svakom pacijentu pruža se individualan pristup i vrhunski tretman

Privatna porodična stomatološka ordinacija “Dental Clinic Kovačević” osnovana je 1989. godine i smještena je u Zelenici. U sklopu...

Humanitarna organizacija Pomozi.ba i ordinacija Širbegović postali partneri

Udruženje Pomozi.ba je neprofitna humanitarna organizacija koja svojim djelovanjem pomaže ugroženim ljudima na području cijele Bosne i Hercegovine, ali i šire.

Šta je bruksizam?

Tema diplomskog rada mi je bio bruksizam, naučno istraživački rad, mentora prof.dr.sci. Enita Nakaš. Želio bih poslati svoj...

Predstavljamo: SuperCem

SuperCem je dvostruko stvrdnjavajući cement na bazi smole. Baza i katalizator se nalaze u dvostrukoj šprici sa nastavcima...
- Advertisment -