NaslovnaSavjetiČetkicu bi trebali da mijenjate na svaka tri mjeseca

Četkicu bi trebali da mijenjate na svaka tri mjeseca

- Advertisement -

Dr Mirjana Joksimović je svoje obrazovanje stekla na Medicinskom fakultetu u Podgorici u redovnom roku i odmah nakon toga započela je karijeru doktora stomatologije. Danas sa vama dijeli nekoliko korisnih savjeta. U nastavku pročitajte…

Dr Mirjana: “Prevencija u stomatološkoj praksi je ključna za održavanje zdravih zuba i okolnog mekog tkiva. Redovno pranje zuba u intervalu od 3-5 minuta je neophodno za dobro oralno zdravlje. Brojna kardiološka i vaskularna oboljenja su usko povezana sa oralnim zdravljem, kao npr. prisustvo paradontalnog džepa, zaostali korijenovi zuba, nesanirani karijesi i mnogo toga…

Preporuka je da posjetite vašeg stomatologa na svakih šest mjeseci, izbjegavajte konzumiranje cigareta, obojenog pića koje ostavlja tragove na zubima. Trudite se da redovno i temeljno perete svoje zube uz četkicu Curaprox ultra soft 5460.

Četkicu bi trebali da mijenjate na svaka 3 mjeseca, kako bi efekat bio potpun. Zatim dodatna primjena fluora je jedan od načina prevencije karijesa. Curaprox četkice svojim oblikom su jako lake za upotrebu i zahvaljujući maloj glavi dosežu do svakog mjesta u vašim ustima.

Četkica se postavlja pod uglom od 45 stepeni. U kombinaciji sa interdentalnim četkicama određene veličine interdentalni prostori se održavaju na zavidnom nivou. Paradontološka oboljenja se moraju pratiti i sanirati.

Ishrana je jako bitna za zdrave zube i blistav osmijeh. Preporučuje se konzumiranje čvrste i svježe hrane, izbjegavajte meku i rafinisanu hranu. Na taj način masirate svoje desni i obezbeđujete bolju prokrvljenost, podstičete jaču salivacu koja ima bitnu ulogu u prevenciji karijesa”.

Kao rezime svega navedenog je:
*Redovna kontrola kod stomatologa
*Adekvatna pasta za zube Curaprox Be you i četkica CS 5460 ultra soft
*Obavezna upotreba internedntalnih četkica i vodica za ispiranje

Izvor: Instagram/Curaprox Crna Gora

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -