NaslovnaSavjetiČetiri razloga da odaberete Valplast proteze

Četiri razloga da odaberete Valplast proteze

- Advertisement -

Valplast proteze su inovativna opcija zamjene zuba za pacijente koji traže rešenje koje je udobno, pristupačno i estetski prijatno. Napravljene su od fleksibilnog plastičnog materijala i proteza se može prilagoditi stalnom kretanju vaših usta, pružajući potpunu udobnost.

Kada nosite djelimične proteze napravljene od metala, možete doživjeti niz problema kao što je nelagodnost neprirodne završne obrade. U takvim slučajevima, vaš stomatolog može preporučiti Valplast proteze.

Ove proteze su fleksibilne djelimične nadoknade koje su napravljena od specijalnog akrilnog materijala i nudi mnoge prednost.

1. Prirodna boja

Jedna od najvećih prednosti ove proteze je ta što se njen akrilni materijal stapa sa prirodnim tonovima tkiva vaših usta. Za razliku od tradicionalnih djelimičnih proteza, Valplast je dizajniran da bude skoro nevidljiv u vašim ustima, pružajući prirodni izgled zamjenskih zuba.

2. Velika udobnost

Zbog toga što su napravljene od akrila, a ne od metala, Valplast proteze su često tanje i fleksibilnije od tradicionalnih proteza. Ovo omogućava da se proteze osjećaju prirodnije i manje glomazne kada ih nosite.

3. Nevjerovatna izdržljivost

Zbog svoje fleksibilnosti i akrilnog materijala, Valplast proteze su praktično nelomljive, što ih čini odličnim izborom za pacijente koji traže veoma izdržljivo rešenje za zamjenu zuba. Pored toga, akrilni materijal se neće razbiti kada je izložen hemikalijama u vašoj hrani, pićima i prirodnim enzimima u ustima.

4. Bezbjedniji materijal

Valplast akrilni materijal je lagan, ali snažan, što vam daje veoma tanku, ali izuzetno izdržljivu protezu. Takođe je bez monomera i manje alergena u poređenju sa drugim materijalima, što ga čini odličnom opcijom za pacijente koji ne mogu da izlažu svoja usta metalu.

Da li su Valplast proteze pravi izbor za vas?

Iako Valplast proteze pacijentima nude mnoge nevjerovatne prednosti, one imaju određena ograničenja kojih morate biti svjesni prije nego što odlučite da li je to prava opcija za zamjenu zuba za vas.

  • Morate imati preostale zube

Valplast proteze se ne mogu koristiti za pune proteze ili za pacijente sa ekstenzivnom parodontalnom bolešću. To je zato što struktura djelimično zavisi od okolnih prirodnih zuba. Pored toga, što vam nedostaje više zuba, to će vaša Valplast proteza biti skuplja.

  • Valplast proteze se ne mogu ponovo postaviti

Još jedan aspekt Valplast proteza koji treba da imate na umu je da se ne može ponovo postaviti. Umesto toga, cijela oprema će morati da se promijeni, što košta više i zahtijeva više vremena da se završi.

Izvor: calgarydentureclinic.net

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -