NaslovnaObavještenjaBudžetom za 2022. godinu obezbijeđen novac za povratak stomatologa u škole

Budžetom za 2022. godinu obezbijeđen novac za povratak stomatologa u škole

- Advertisement -

Vlada Crne Gore usvojila je u petak Prijedlog nacrta o budžetu za 2022. godinu. Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić kazao je da je bužet “održiv i inkluzivan”, da će Crna Gora naredne godine “imati milijardu eura prihoda od turizma”, te da “neće biti potrebe za novim zaduživanjem”.

Budžet je projektovan na dvije miljarde i 460 miliona eura. Jedna od ključnih stavki je i povećanje plata zdravstvenim radnicima. Budžetom je obezbijeđeno da se u djelo sprovede inicijativa Ministarstva zdravlja za povratak stomatologa u škole u Crnoj Gori.

Foto: cmmonline.com

“Budžetom je planirao 10 puta više novca Ministarstvu zdravlja nego što je to bio slučaj do sada plus rast plata zdravstvenim radnicima. Planirana je izgradnja klinike za infektivne bolesti i dermatologiju, izgradnja Klinike za mentalne bolesti, izgradnja Operativnog centra u IJZ, povećanje izdvajanja za zdravstvenu infrastrukturu, digitalizacija zdravstvenog sistema, oprema i akreditacija mikrobioloških laboratorija i stomatologija za sve škole u Crnoj Gori“, objasnio je, između ostalog, Spajić.

Sada je potrebno da prijedlog Vlade Crne Gore dobije podršku u parlamentu, odnosno da poslanici daju zeleno svjetlo.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -