NaslovnaObavještenjaBezmetalna krunica - šta je i kada se ugrađuje

Bezmetalna krunica – šta je i kada se ugrađuje

- Advertisement -

Bezmetalna keramička krunica predstavlja najkvalitetniju i najljepšu protetsku zubnu nadoknadu. Ove krunice izrađene su u potpunosti od keramike. Koriste se u sve većem broju slučajeva usljed nedostatka jednog ili više zuba, kako u prednjim, tako i u bočnim regionima vilica. Više povezanih bezmetalnih keramičkih krunica predstavlja bezmetalni keramički most. Bezmetalne krunice imaju mnogo svojih prednosti i polako počinju da budu popularnije čak i od metalnih krunice, koje su godinama bile na mestu broj jedan, kada su ove vrste zubnih intervencija u pitanju.

Bezmetalnim krunicama je gotovo teško naći neku manu. Jedina mana može biti njena cijena, koja je osjetno veća od metalnih krunica.
Osnovni sastojak bezmetalnih krunica jeste cirkonijum. Cirkonijum je pouzdan, održiv, ima prirodno bijelu boju, koja se vremenom ne menja. Cirkonijum je vrlo čvrst, što samo ukazuje na činjenicu da apsolutno ne postoji mogućnost da vaša krunica ispadne ili da joj se nešto dogodi. Izdrživost je prednost cirkonijuma. Što se tiče estetske strane, cirkonijum ima prednost u odnosu na sve drugo. Njegova prirodna boja jeste bijela i ona se neće mijenjati vremenom, odnosno godinama.

Bezmetalne cirkonijumske krunice za zube se izrađuju putem specijalne tehnologije, dok se metalne krunice izrađuju ručno. Na osnovu toga možete i donijeti zaključak da je preciznost ono što karakteriše izgradnju bezmetalnih krunica. Po tačno vašem otisku biće izrađena krunica za vaš zub. Ta tehnologija je zapravo toliko uznapredovala, da će bezmetalne krunice za zube moći odmah da vam budu ugrađene, odnosno da će se i nakon prve izrade savršeno prilagoditi vaših prirodnim zubima.

Ono što ih krasi je dugoročnost. Najmanja garancija je deset godina. To znači da za deset godina sigurno da nećete imati nikakav problem sa vašim krunicama za zube. Međutim, svi oni koji su imali iskustva sa krunicama za zube će vam reći da je ovaj rok znatno duži. Naime, pojedincima krunice traju i do 40 godina. Cirkonijum je sasvim prirodan sastojak i iz tog razloga vrlo je malo vjerovatno da će izazivati bilo kakvu negativnu reakciju ili pojavu koja može da vam smeta.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -