fbpx
NaslovnaObavještenjaBezmetalna krunica - cijena u Podgorici

Bezmetalna krunica – cijena u Podgorici

- Advertisement -

Bezmetalne krunice (keramičke) su se zbog svojih osobina nametnule kao trenutno najbolji materijal za izradu protetskih radova.

Višegodišnje studije pokazuju izuzetnu stabilnost i trajnost bezmetalnih krunica, a estetika koja se postiže je ono sto je ovaj materijal izdvojilo i postavilo na ubjedljivom prvom mjestu. Cirkonijum je odličan jer se uz pomoć njega postiže odličan estetski efekat. Prelamanje svjetla i transparentnost cirkonijuma su veoma slični prirodnim zubima.

Foto: lumidentstudio.rs

Takođe treba napomenuti da je ovo jedan od najtvrđih metala i da se koristi u svemirskim tehnologijama. Kada dođe do gubitka jednog ili više zuba nastaju problemi kao što je pomjeranje zuba u vilici ili preopterećenje kosti vilice. Ugradnjom bezmetalnih krunica od keramike ovi problemi nestaju.

Bezmetalna keramika je vrhunac današnje stomatologije. Estetska stomatologija bi praktični bila nezamisliva bez bezmetalne keramike. Postoji više prednosti koje nude bezmetalne krunice za zube. Lista ovih prednosti može biti veoma dugačka, ako bismo upoređivali svaki segment. Možemo reći da je osnovna prednost to što je u pitanju veoma dugotrajna krunica.

Bezmetalne krune se odlikuju još i otpornošću i čvrstoćom. Takođe, bezmetalne krunice se ne moraju mijenjati, ukoliko se dobro održavaju. Sam način izrade bezmetalnih keramičkih kruna: kompjutersko skeniranje otiska, jako precizno brušenje i lasersko sječenje cirkonijuma dovodi do preciznog naleganja budućeg bezmetalnog rada bez ikakvog dugotrajnog upasivanja i guranja pod desni.

Foto: freepik.com

Samo brušenje za bezmetalne krune ide tik do desni ili pola milimetra ispod desni (ovako se dobija najbolji estetski efekat) tako da ne postoji nikakvo ugrožavanje ili reakcija desni na cirkonijum, a i sam materijal je višestruko biokompatibilniji od metala. Estetski momenat je takođe jako važan za svakog pacijenta a i za nas.

Sa bezmetalnom keramikom se može postići nešto što se nije moglo zamisliti sa metalokeramičkim zubnim krunama.

Kada je u pitanju Podgorica, cijena bezmetalne krunice kreće se od 250 do 300 eura zavisno od ordinacije do ordinacije.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -