NaslovnaEdukacijaBeogradski Competence in Esthetics: Budućnost je već počela

Beogradski Competence in Esthetics: Budućnost je već počela

- Advertisement -

Najveći regionalni događaj u svijetu dentala, Competence in Esthetics, ove godine održan je u Beogradu i okupio je više od 1200 ljudi. Prisutni su imali priliku da slušaju predavanja devet najeminentnijih stručnjaka iz osam zemalja, a predstavljeni su i noviteti koji najavljuju svijetlu budućnost dentala.

Ovaj veličanstveni skup, koji je riječima teško opisati, tradicionalno je otvorio Gernot Šuler, direktor prodaje kompanije IvoclarVivadent za Austriju i Istočnu Evropu. On je, otvarajući 13. Competence in Esthetics, prisutne podsjetio na početke odnosno 2010. godinu kada je održan prvi Competence. Od tada, je održano još 12 simpozijuma, koji su, svaki na svoj način, bili prezentacija rasta IvoclarVivadenta, ali i samog dentala na globalnom nivou.

Govoreći o ciljevima i temeljima Ivolclara i Competencea, Šuler je predstavio tri stuba nosioca razvoja ove kompanije i najpoznatijeg dentalnog simpozijuma na svijetu – strast, vizija, inovativnost.

– Strast činite vi, ljudi koji rade u savremenom okruženju, naša vizija je ono što razvoj čini mogućim, a inovativnost i produktivnost IvoclarVivadent kompanije čini nas prepoznatljivim – kazao je Šuler.

Govoreći o inovativnosti, Šuler je, tako reći, u sledećem momentu prešao sa riječi na djela. U nastavku je prvo predstavljen IvoclarVivadent Event app, aplikacija koja korisnicima omogućuje da budu u toku sa svim dešavanjima i planovima, uz integrisani forum na kojem se mogu razmjenjivati informacije. Ipak, “zvijezda večeri” bila je IvoSmile aplikacija koja predstavlja pojednostavljeni i unaprijeđeni digital smile design. Projekat je razvio mladi srpski inženjer koji živi u Cirihu, Nemanja Bartolović, a o detaljima ćete uskoro moći da čitate na Stomatologija.me portalu u okviru intervjua koji smo uradili sa Nemanjom.

This slideshow requires JavaScript.

Jako je važno napomenuti da je korišćenje IvoSmile aplikacije korisnicima sa ovih prostora omogućeno upravo na inicijativu gospodina Šulera koji je uložio lični integritet kako bi IvoSmile dobio licencu za download sa američkog appstorea.

Tokom otvaranja, riječ su imali i moderatori programa prof. dr Aleksandar Todorović i dr Igor Ristić. Govoreći o samom događaju i njegovom značaju, dr Ristić je naveo kako Competence in Esthetics zapravo predstavlja jedinstveni događaj jer je riječ o najvećem skupu posvećenom isključivo digitalu.

U nastavku svečanosti, Šuler je, predviđajući dalji razvoj, naveo i kako će u budućnosti pacijenti biti mnogo informisaniji, te će samo oni stručnjaci koji budu radili i mislili, out of box i “jurili” ka inovativnim savremenim rešenjima biti u značajnoj prednosti u odnosu na kolege koji budu ostali isključivo u okvirima tradicije i konvencionalnosti.

Nakon predavanja uslijedila je svečana večera i Esthetic zabava koja je bila jednako veličanstvena i na pravi način “stavila tačku”, odnosno zatvorila cijeli događaj. To, međutim nije kraj jer nastavak priče tek slijedi. Kako je Šuler najavio, naredni Competence će biti održan 15. i 16. novembra 2019. godine u Budimpešti, dok je jun 2020. godine rezervisan za Competence u Parizu.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -