fbpx
NaslovnaSavjetiBacali ste koru od banane, sada nećete! Može da vam pomogne da...

Bacali ste koru od banane, sada nećete! Može da vam pomogne da izbjelite zube

- Advertisement -

Dobro je poznato da je banana zdravo voće i da daje dodatnu energiju. Ovo tropsko voće izrazito je bogato kalijumom, a sadrži malo soli što ovo voće čini savršenim kod problema sa krvnim pritiskom. Banana ima sposobnost smanjivanja rizika povišenog krvnog pritiska i moždanog udara, sadrži visoke količine B vitamina koji pomaže smirivanju nervnog sistema. Može da pomogne i ljudima koji pate od depresije. Sadrži triptofan, vrstu bjelančevine koju tijelo pretvara u serotonin, koji je poznat po tome što nas opušta, poboljšava nam raspoloženje i uopšteno se osjećamo srećniji.

Bogata je gvožđem i može podstaći stvaranje hemoglobina u krvi i tako pomoći kod nekih slučajeva anemije. Ovo su samo od nekih stvari za koje je banana dobra. Međutim, od sada nećete bacati ni koru od babane. Malo ko zna da kora ima odličnu ulogu u izbjeljivanju zuba, jer je puna magnezijuma i kalijuma. Budući da je lasersko izbjeljivanje zuba danas pravi luksuz, kora od banane može da pomogne da zubi budu za par nijansi svjetliji.

Proces je vrlo jednostavan: Istrljajte zube unutrašnjom stranom kore, tako da se na zubima stvori “sloj” banane. Kada osjetite dovoljno veliku naslagu voća na zubima, sačekajte deset minuta i nemojte ništa da jedete i pijete, kako bi stvorena pasta djelovala. Potom dobro operite zube kaladontom, kako bi uklonila sve ostatke i time je cio proces gotov. Ovaj postupak možete ponavljati koliko god puta želite, jer je potpuno prirodan i nema štetnih dejstava. A dobar efekat je gotovo siguran.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -