NaslovnaObavještenjaAustralijska zubarka mora u zatvor zbog kršenja mjere karantina

Australijska zubarka mora u zatvor zbog kršenja mjere karantina

- Advertisement -

Zubarka iz Perta dobila je dvomjesečnu kaznu zatvora zbog liječenja 41 pacijenta tokom perioda od dvonedeljnog karantina koji joj je naložen radi sprječavanja širenja kovida-19.

To je najozbiljnija kazna izrečena u Australiji za prekršaj vezan za novi koronavirus. Australijska televizija „ABC News“ navela je da je zubarka Natalija Neirn doputovala u junu iz prijestonice Kanbere u svoju rodnu Zapadnu Australiju.

Neirn je tokom dvije nedelje karantina koji joj je naložen, najmanje sedam puta posjećivala svoju stomatološku kliniku i liječila 41 pacijenta.

Foto: commercial.bmoharris.com

Zubarka je rekla sudiji da nije mislila da mora da provede u karantinu jer se „osjećala dobro”, ali je sudija Metju Volton nazvao njena opravdanja „nevjerovatno naivnim ili u najmanju ruku nebitnim“.

Na kraju, Neirnova se izjasnila kao kriva i osuđena je na sedam mjeseci zatvora, ali joj je kazna umanjena za pet mjeseci.

Država Zapadna Australija prva je uvela takozvanu „čvrstu granicu” sa drugim australijskim državama, zahtijevajući od ljudi koji u nju doputuju provedu dvije nedelje u karantinu.

Izvor: RTS

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -