NaslovnaLiteraturaAnesteziologija u dentalnoj medicine

Anesteziologija u dentalnoj medicine

- Advertisement -

Kroz dvanaest poglavlja udžbenik obuhvata sva važna područja – od perioperacijske pripreme i pregleda bolesnika, farmakologije anestetika, opšte i lokalne anestezije, sedacije, hitnih stanja u dentalnoj medicini, kardiopulmonarne reanimacije, koagulacijskih poremećaja, liječenja akutne i hronične boli te antimikrobne terapije.

Tokom posljednjih godina prisutnost anesteziologije u dentalnoj medicini eksponencijalno raste uporedno s razvojem novih tehnologija i mogućnostima koje značajno povećavaju broj medicinski složenih stomatoloških zahvata.

- Advertisement -

Iako se još uvijek većina dentalnih zahvata može izvesti uz primjenu lokalnih anestetika, sve se češće izvode zahvati u svjesnoj sedaciji, a prema potrebi i obimu zahvata i u dubokoj sedaciji i opštoj anesteziologiji.

Danas opšta anestezija u dentalnoj medicini ima svoje indikacije i od strane bolesnika i od strane struke. Kroz dvanaest poglavlja udžbenik obuhvata sva važna područja: od perioperacijske pripreme i pregleda bolesnika, farmakologije anestetika, opšte i lokalne anestezije, sedacije, hitnih stanja u dentalnoj medicini, kardiopulmonarne reanimacije, koagulacijskih poremećaja, liječenja akutne i hronične boli i antimikrobne terapije.

- Advertisement -

Udžbenik služi studentima dodiplomske i poslijediplomske nastave studija dentalne medicine kao nastavni materijal za lakše usvajanje znanja iz anesteziologije primjenjive za područje dentalne medicine.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -