NaslovnaZanimljivostiAmerički stomatolozi posmatrali kliničku intervenciju u 3D tehnologiji

Američki stomatolozi posmatrali kliničku intervenciju u 3D tehnologiji

- Advertisement -

VAŠINGTON – Američka stomatološka asocijacija (ADA) na godišnjem okupljanju, održanom početkom novembra u glavnom gradu SAD, još jednom je pomjerila granice savremene stomatologije prezentujući jednu kliničku intervenciju u 3D video tehnologiji. Stomatolozi i drugi učesnici na skupu su prezentaciju gledali uz pomoć specijalnih 3D naočara.

Prisutni su imali priliku da učestvuju u sveobuhvatnoj ponudi kurseva koje su vodila neka od najuglednijih imena u današnjoj stomatologiji. Stotine teoretskih i praktičnih radionica bile su u ponudi simpozijuma. Jedan od vrhunaca bila je klinička demonstracija emitovana uživo trodimenzionalnoj tehnologiji.

U prvoj prezentaciji takve vrste na godišnjem sastanku ADA udruženja, Dr. L. Stiven Bakenen uz astistenciju kolege koji se nalazio u ordinaciji u Santa Barbari u Kaliforniji pokazao je neke od najmodernijih tehnologija koje koristi u njegovoj praksi.

– Korišćenje novih tehnologija kao što su 3D kamere, CT skeneri za snimanje i 3D štampači omogućavaju stomatolozima da vide interne i eksterne stomatološke anatomije koje ne bi mogli drugačije vidjeti – rekao je Bakenen novinarima u Vašingtonu.

Za vrijeme „The Art of Endodontics: A Live 3D“ kliničke demonstracije Bakenen izvodi endodonsko liječenje na prvom gornjem kutnjaku pacijenta. Njegov cilj je bio da pomogne polaznicima da razumiju kako se CT snimanje i 3D tehnologija mogu koristiti za planiranje dijagnostike i liječenja kod komplikovanih slučajeva.

Bakenen je osnivač Dental Education Laboratories, a nastavne institucije posvećene savremenim endodontskim tretmanima. Kompanija je izlagala na ovogodišnjem ADA skupu.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -