NaslovnaSavjetiAktivni ugljen: Može li se zubima vratiti bjelina na prirodan način?

Aktivni ugljen: Može li se zubima vratiti bjelina na prirodan način?

- Advertisement -

Svaka promjena u građi (mehaničke, hemijske ili biološke prirode) može promijeniti boju zuba. Osim dobnih promjena, boja zuba se može mijenjati zavisno o prehrambenim navikama zbog taloženja raznih pigmenata. Crna kafa, čajevi i crno vino neke su od namirnica koje često konzumiramo, a naročito su pigmentirane i utiču na tamnjenje zuba. Zubni plak i kamenac pomažu da se zadrže ove pigmente uz površinu zuba i na taj način zubi izgledaju tamniji.

Izbjeljivanje u stomatološkoj ordinaciji sigurno je i učinkovito može izbijeliti i posvijetliti zube i do nekoliko nijansi. Međutim, što kada želimo vratiti bjelinu zubima kod kuće i to na prirodan način? Reklame nam svakodnevno plasiraju razne proizvode za izbjeljivanje navodeći kako su upravo oni najefikasniji i ka tome još i prirodni. Kako prepoznati koji je proizvod zaista učinkovit? Upotreba aktivnog ugljena najprirodniji je i najnježniji način vraćanja zubima njihove prirodne bjeline, a ujedno i uklanja prve tragove zubnog kamenca. Aktivni ugljen karakterizuje velika specifična površina te na prirodan način odstranjuje naslage sa zuba i nježno ih polira.

Zahvaljujući tome zubi izgledaju bjelji i blistaviji. Ne oštećuje površinu zuba jer djeluje blago i neagresivno na caklinu. Ujedno, uklanja toksine oko zuba te sprječava nastanak zubnih naslaga i karijesa. Paste sa aktivnim ugljenom idealan su način za vraćanje bjeline zubima kod kuće bez straha od agresivnih hemikalija! Naročito se preporučuje pušačima, jer učinkovito uklanja nikotinske naslage bez oštećenja površine cakline. U odabiru proizvoda za nježno i učinkovito izbjeljivanje potražite aktivni ugljen kao aktivni sastojak. (www.vecernji.hr)

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -