NaslovnaObavještenjaNovo: Svjesna sedacija za stomatološki tretman bez straha i bola

Novo: Svjesna sedacija za stomatološki tretman bez straha i bola

- Advertisement -

Strah od stomatoloških intervencija je nešto sa čime se u našem Centru susrećemo vrlo često. Zahvaljujući iskustvu i stručnosti naših stomatologa, te individualnom pristupu svakom pacijentu, kod većine njih taj strah vrlo brzo nestane.

Međutim, kod nekih dentalna fobija je vrlo izlažena, te sama pomisao na posjetu stomatologu izaziva simptome poput povećano broja otkucaja srca, povišenog pritiska, prekomjernog znojenja, mučnince u želucu i uznemirenosti. Nerijetko, takvi pacijenti odlažu ili potpuno izbjegavaju stomatološki tretman i na taj način doprinose sve lošijem stanju zuba. Kako bismo svim pacijentima omogućili bezbolan i ugodan stomatološki tretman, uveli smo novu uslugu pod nazivom “svjesna sedacija”.

U pitanju je savremena, jednostavna i potpuno bezbjedna metoda anestezije koja pomaže pacijentu da se u potpunosti opusti i blokira osjećaj bola, što i stomatologu olakšava i skraćuje vrijeme trajanja planiranog zahvata. U toku svjesne sedacije, pacijent je budan i svjestan, na poziv otvara oči, guta i odgovara na pitanja, ali nije svjestan toka vremena i ne osjećaj ni strah ni bol.

U Centru za estetsku stomatologiju “Simić Dent” svjesnu sedaciju izvodi specijalista anesteziolog sa dugogodišnjim iskustvom koji prije same procedure uzimanjem anamneze precizno utvrđuje zdravstveno stanje pacijenta, te je kompletan proces u potpunosti bezbjedan. Nakon završene intervencije, period oporavka traje vrlo kratko, nakon čega se pacijent potpuno relaksiran vraća svojim svakodnevnim aktivnostima, bez ikakvog sjećanja na stomatološki tretman. Za više informacija o usluzi svjesne sedacije ili zakazivanje pregleda i konsultacija pozovite 051/230-700.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -