fbpx
NaslovnaSavjeti3D štampane proteze

3D štampane proteze

- Advertisement -

Znamo da dobar osmjeh čini da se osjećamo dobro! Za neke to znači ulazak u svijet proteza. A pošto je 3D tehnologija trenutno u modi, željeli smo da pitamo stručnjake sve o svijetu 3D proteza i prednostima koje su vezane za njih.

Kada smo pitali Džejmsa, glavnog protetičara u Haylo Dental-u – jedinoj ordinaciji u Australiji koja nudi 3D štampanje u ovoj oblasti – o tome kako je nastala ideja, on je rekao da je nakon identifikovanja dugog vremena obrta, nedostatka hitnosti i brige za pacijente sa protezama i velikoj populaciji koja ih treba – bilo je vrijeme za promene.

– Zašto neko kome su potrebne proteze ne bi dobio isti nivo njege, ili iskustva u stomatologiji kao pacijent sa implantatima, kazao je Džejms.

Od kraćeg vremena čekanja do bavljenja ljudima kojima je stalo, evo pet razloga zašto su 3D proteze put naprijed.

Precizno nalijeganje kroz digitalni dizajn

Digitalno dizajniranje proteza osigurava da dobijete najtačniji mogući rezultat. To znači da možete dobiti najbolje moguće usisavanje koje čuva vaše proteze bezbednim, i uvijek je jedinstveno za svakog pacijenta.

– Desni i vilice mogu da se mijenjaju tokom vremena, izazivajući nelagodnost kod prethodnih proteza. To možemo da riješimo tako što ćemo napraviti protezu koja je više prilagođena vašim desnima, navodi Džejms.

3D tehnologija

Još jedan sjajan aspekt korišćenja 3D tehnologije za kreiranje nečega poput proteza je kraće vrijeme obrade. Tražili biste dvije nedjelje za svakoga kome nije potrebna ekstrakcija. Takođe je bonus reći da imate koristi od korišćenja najnovije tehnologije koju nudi.

Estetika

Većina ljudi se odlučuje za proteze jer žele da izgledaju dobro; žele prirodan, lijep osmjeh na koji mogu da se ponose. 3D tehnologija vam omogućava da izaberete boju i nijansu zuba, koji se mogu uskladiti sa postojećim prirodnim zubima kako bi se stvorio besprekoran izgled. Veličina zuba, oblik i druge karakteristike prilagođavanja takođe se razmatraju u procesu.

– Imamo nešto što se zove ‘haylo efekat’ – gdje stvaramo providnost na vrhu zuba, karakteristiku koju nalazite na prirodnim zubima, rekao je Džejms.

Udoban i siguran proces

Probati nešto novo ili odlučiti se za promjenu je uzbudljivo, ali ponekad i nervozno. Zbog toga su neophodni detaljni sastanci sa stručnjakom. Ovo osigurava da ne samo da dobijete ispravan profil lica i mjere za svoj zalogaj kada želite da jedete i pijete, već i da se nađete u dobrom starom stilu licem u lice sa osobom koja kreira vaš novi osmjeh. Zatim ćete dobiti maketu modela, da se uvjerite da ste zadovoljni prije nego što nastavite.

Izvor: perthnow.com.au

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -