fbpx
NaslovnaProizvodiY-Brush: Električna četkica budućnosti (Video)

Y-Brush: Električna četkica budućnosti (Video)

- Advertisement -

Jedan od najuspješnijih Kickstartera 2018. godine, prema pisanju portala Tech The Lead bio je Y-Brush, a riječ je o specijalnoj električnoj četkici za zube. Kako navode izvori ovog portala, Y-Brush je ove godine bio jedan od hitova Consumer Electronic Show, CES 2019 u Las Vegasu.

Ova četkica za zube iako izgleda pomalo neugodno, kako tvrde njeni kreatori, za samo 10 sekundi može vam pružiti kompletnu stomatološku higijenu.

Napravljena je od najlonskih vlakana postavljenih pod uglom od 45 stepeni u silikonskoj podlozi koja vibrira. Vibracije je moguće podesiti na tri nivoa, a nakon odgabira brzine vibracija Y-Brush stavite u usta, sačekajte 10 sekundi i uživajte u škripavom čistom osjećaju!

Ali šta je sa insistiranjem stomatologa da se u pranjuz uba provede najmanje tri minuta? Evo kako kreatori Y-Brusha pokušavaju da objasne:

 – U ustima imamo 32 zuba sa tri vidljive strane, što znači svaki put kada operemo zube treba  oprati najmanje 96 polja. Ako stomatolozi preporučuju da četkamo zube tokom dva minuta, to znači da svaku od tih 96 polja treba da se opere za 1,25 sekunde. Budući da Y-Brush četka sve zube istovremeno, onda čitav proces četkanja zuba traje samo 10 sekundi, pet sekundi za gornje i pet sekundi za donje zube, odnosno četiri puta efikasnije za temeljno i efikasno četkanje zuba – objašnjavaju kreatori na svojoj Kickstarter stranici.

Y-Brush se, u zavisnosti od paketa, nudi u rasponu cijena od 89 do 209 dolara, što uključuje i stanicu za punjenje, podmetač za skladištenje i aplikator za pastu za zube. Red za naručivanje već postoji, a prve isporuke očlekuju se već u aprilu ove godine.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -