NaslovnaZanimljivostiUmnjake ne treba vaditi pokazuju nove studije

Umnjake ne treba vaditi pokazuju nove studije

- Advertisement -

WWW – Savjeti prema kojima umnjake obavezno treba vaditi koji već godinama kruže internetom su najvjerovatnije mit pokazuju nove studije objavljene poslednjih godina.

Umnjaci obično počinju da rastu u ranim dvadesetim ili kasnim tinejdžerskim godinama. Istraživanja pokazuju da je više od 67% izvađenih umnjaka uklanjeno bez potrebe. Širom svijeta milijarde dolara godišnje daju se na vađenje umnjaka.

Opšte je poznato da je jedna od ključnih osnova za očuvanje zdravlja leži u zdravoj i pravilnoj ishrani. Ukoliko se pravilno hranite i unosite dovoljno kalcijuma, izrašće vam 32 zdrava zuba, za koje će biti dovoljno mjesta u vilici.

Davne 1900. godine odrađeno je opsežno istraživanje među indijanskim plemenima. Njihovi zubi bili su savršeno zdravi, a problemi su nastali tek nakon što je to pleme počelo da sprema hranu, koristeći šećer i bijelo brašno.

Zubi su vitalni, živi organi koji sa ostatkom tijela čine jednu cjelinu.

Umnjaci su povezani (prema akupunkturnim meridijanima) sa prednjim dijelom naše hipofize. Zapravo, 46 ​% nerava čitavog tijela su povezani da ustima i licem.

Dakle, kada god da izvadite zub, to remeti i razgrađuje akupunkturni meridijan, koji teče kroz područje tog zuba.

U tradicionalnoj kineskoj medicini postoji akupunkturni sistem, poznat već više od 5000 godina, koji prikazuje vitalnu vezu između zuba i kičme, zglobova, organa i endokrine žlijezde.

zubi akupunktura

Svaki od zuba, tim meridijanima je povezan sa nekim vitalnim organom, i njegovo vađenje iz vilice, često ne prolazi bez posljedica.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -