NaslovnaZanimljivostiTržište ortodontskih materijala i dalje najveće, očekuje se i ubrzan rast

Tržište ortodontskih materijala i dalje najveće, očekuje se i ubrzan rast

- Advertisement -

Najveći udio na svjetskom tržištu ortodontskih materijala i 2015. godine je imao segment fiksnih proteza. Međutim, kako sada stoje stvari, postoji velika mogućnost rasta tržišta koji uslovljava povećanje zahtjeva za nevidljivim protezama tinejdžerima i odraslima, kao i rast usvajanje ortodontskih tretmana na tržištima u razvoju, prenose stomatološki portali.

proteze3Prema nedavno objavljenom istraživanju, očekuje se da do 2020. godine globalno tržište za segment ortodontske ponude dostigne nivo od četiri milijarde dolara, uz ukupnu godišnju stopu rasta od 6,9 odsto. Najveći rast se očekuje u azijsko-pacifičkom regionu zahvaljujući faktorima kao što su porast učestalost malokluzija i kvarenja zuba, kao i rastući napori na podizanju svijesti o ortodontskih procedurama.

Kako se navodi u izvještaju, povećanje troškova zdravstvene zaštite u različitim zemljama azijsko-pacifičke će dodatno ubrzati ovaj rast.

Povećanjem tražnje za protezama među adolescentima u zemljama sa rastom prihoda, kao što su Indija, Kina i Brazil, doprinijeće rastu tržišta ortodontske ponude, mogućnosti će biti ograničene zbog limitiranih isplata zdravstvenoog osiguranja za ortodontske tretmane.

Ipak, globalna potražnja za ortodontskih snabdijevanjem je trenutno najveća u Evropi i Severnoj Americi, koje se pohvaliti velikom podrškom stomatološkoj industriji, i imaju veću potražnju za ortodontskom terapijom među adolescenatima.

Nešto manje od dvije trećine tržišta dijele giganti i glavni konkurenti 3M Unitek, Align Technology i Ormco, iz SAD.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -