NaslovnaEdukacijaRSV Farmacia i GC Europe organizovali dvodnevni kurs o izradi direktnih kompozitnih...

RSV Farmacia i GC Europe organizovali dvodnevni kurs o izradi direktnih kompozitnih faseta

- Advertisement -

RSV Farmacia grupa i GC Europe 19. i 20. maja bili su domaćini kursa za stomatologe u hotelu Hilton u Podgorici, a tema je bila “Izrada direktnih kompozitnih faseta”.

Predavači su bili iskusni praktičari, dr spec. Jovan Cabunac i dr sci. Tatjana Savić Stanković koji su polaznicima prikazali tehniku izrade faseta, znaćaj adhezije za trajnost restauracije, postulate estetike u zoni osmjeha…

Kurs je obuhvatao teorijski i praktični dio. Kada je riječ o teroijskom dijelu teme koje su obrađene bile su estetski principi idealnog osmjeha, indikacije i kontraindikacije za fasete, višeslojno slaganje kompozita, izrada faseta i klinički slucajevi. Praktični rad je, sa druge strane, podrazumijevao rad na modelima, preparaciju zuba, izradu faseta i završnu obradu i poliranje. Svakom od učesnika je bilo obezbijeđeno radno mjesto, instrumenti i model za rad.

– Dvadesetak doktora stomatologije slijedili su sve faze izrade faseta i napravili izvrsne radove od kompozita Gradia Direct – saopštili su organizatori.

Već sledećeg dana, na istom mjestu i sa istim predavačima održan je seminar sa temom “Od endodoncije do restauracije”. Predavanje je, takođe, bilo veoma posjećeno, pa je u sali za predavanje bio prisutan veliki broj zainteresovanih stomatologa.

Ono što bi se takođe moglo izdvojiti kao posebnost je i činjenica da su tokom oba dana trajanja kursa odnosno seminara, osim mladih stomatologa, bili prisutni i iskusniji stručnjaci što govori i o spremnosti crnogorskih dentalnih radnika na stalnu edukacicju i praćenje svih savremenih trendova i tokova u stomatologiji.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -